SRPSKI TELEGRAF OTKRIVA! Policijski UDAR na vođu "GROBARA": Uhapšen šef obezbeđenja VELJE NEVOLJE

Autor:

Vesti

06.12.2020

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Uprave kriminalističke policije uhapsili su u petak M.K. (34), K.K. (41) i D.S. (28).

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Veljko Belivuk aka Velja nevolja

- Oni su uhapšeni na auto-putu, kod isključenja za Aerodrom "Nikola Tesla", pošto su pre toga zaustavili kombi firme "Vitorog" i pretukli Jovana Popovića (55). Akcija UKP je bila munjevita, a kod K.K. je pronađen pištolj za koji ima dozvolu - kažu za Srpski telegraf izvori iz istrage.

Trojica uhapšenih se sumnjiče za razbojništvo, falsifikovanje isprave, kao i za nedozvoljenu proizvodnju, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Njima je posle konsultacija sa tužiocem Višeg javnog tužilaštva u Beogradu određeno zadržavanje do 48 časova.

NASLEDIO SALETA MUTAVOG

Kako Srpski telegraf saznaje od upućenih u operativne podatke policije, M.K. je šef obezbeđenja Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja. Belivuk je bio prijatelj i najbliži saradnik u oktobru 2016. ubijenog Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, koji je, prema policijskim podacima, bio član "kavačkog klana". Pretpostavlja se da je posle njegovog ubistva preuzeo komandu nad "Grobarima", a više puta je osuđivan za nasilničko ponašanje i nanošenje teških telesnih povreda.

RepublikaFoto: Republika
Ubijen u sačekuši na uglu Bačvanske i Gospodara Vučića - Sale Mutavi

Čistke u policiji

Od dolaska novog ministra Aleksandra Vulina došlo je do promena u ključnim resorima MUP, pa je tako već pomenuti Veselin Milić došao na mesto načelnika beogradske policije. S mesta načelnika službe za borbu protiv organizovanog kriminala smenjen je Ilija Hodoba, Dejan Kovačević više nije šef Uprave kriminalističke policije, a na njegovo mesto je došao Bogdan Pušić. Takođe, razrešen je i Kovačevićev zamenik Srećko Lazić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Veselin Milić

Novi šef službe za kriminalističko-obaveštajne poslove MUP Srbije je potpukovnik Ilija Milačić, koji je na tom mestu zamenio Milutina Radovanovića.

Za Belivuka je šira javnost čula krajem aprila 2016. godine kada je učestvovao u prebijanju članova obezbeđenja direktora FK Partizan Miloša Vazure na parkingu ispred stadiona ovog kluba. Sklopio je sporazum o priznanju krivičnog dela i dobio godinu dana kućnog zatvora bez elektronskog nadzora. Većina članova Veljine ekipe, prema policijskim podacima, radi kao obezbeđenje beogradskih splavova, a pojedinci su umešani i u poslove s drogom i seju strah i trepet širom prestonice.

BELIVUKOVOJ EKIPI TRN U OKU VESELIN MILIĆ, NOVI NAČELNIK BEOGRADSKE POLICIJE

- Njima je zasmetala najava obračuna sa organizovanim kriminalom, na čemu insistira predsednik Aleksandar Vučić i zbog čega je došlo do reorganizacije u MUP. Trn u oku im je Veselin Milić, koji je vraćen na mesto načelnika beogradske policije - otkriva naš izvor.

"Grobari" najavili ubistvo Šarca

Mesec dana pre pucnjave u garaži Tržnog centra "Ušće", u kojoj je teško ranjen Aleksandar Šarac (35), koji je kasnije podlegao povredama, na Instagram nalogu "Južne strane" objavljena je otvorena pretnja:

- Imate zaštićene i nezaštićene svedoke-saradnike. Danas vam predstavljamo jednog običnog cinkaroša tj. nezaštićenog - Aleksandar Šarac! Počeo je sa cinkarenjem davne 2011, kada je na 200 grama jedne supstance nađen njegov DNK, ali, naravno, neko drugi je odgovarao za to. Tužan je cinkaroški život ovog nesrećnika, kao i njegovih saradnika. Pozabavićemo se više ovim pevačem u narednom periodu.

Prema nekim informacijama, postom na Instagramu je najavljeno čišćenje navijačkih redova od "cinkaroša", a očigledno je da je postojao ceo spisak. Pitanje je da li su u pitanju ljudi koji su sarađivali sa policijom i tužilaštvom ili su ih protivnici takvim proglasili da bi ih lakše "odstrelili" i dali nekakav legitimitet svojim postupcima.

PRETNJE IZ LOŽE

Naime, na svojoj Fejsbuk stranici navijačka frakcija "Južna strana" policiju je optužila za represiju jer nije dozvolila grobarima da organizovano odu na sahranu patrijarha Irineja u Hram Svetog Save.

- U tome ih je sprečila policija pod punom ratnom opremom po naredbi novog načelnika beogradske policije Veska Milića - napisali su.

U jednoj od svojih objava "Južna strana" je branila Velju Nevolju, koji je iz Partizanove lože posle derbija protiv Crvene zvezde vređao i pretio igračima protivničkog tima. U jednom trenutku je Zvezdinom igraču Sanogu pretio i fizičkim obračunom, vičući: "Naći ću te u gradu!"

Krvavi niz likvidacija i otmica

Beograd je proteklih meseci potresao čitav niz likvidacija i otmica u koje su umešani srpski ogranci kavačkog i škaljarskog klana, što je bio alarm za uzbunu i najavu bespoštednog obračuna sa mafijom.

Najnoviji talas nasilja počeo je 1. novembra prošle godine ubistvom Ljubomira Markovića Kiće, jednog od vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz". Napadač je u njega ispalio najmanje šest hitaca, a imao je dobru logističku podršku jer se nije obazirao na mnogobrojne kamere koje pokrivaju mesto zločina.

RepublikaFoto: ST/Nebojša Mandić
Ubijen dok je izlazio iz balona - Ljubomir Marković Kića

Nastavilo se 3. avgusta nestankom Gorana Veličkovića Goksija, nekadašnjeg člana navijačke grupe "Partizanovci", koji se potpuno povukao sa tribina. U oktobru je bez traga i glasa nestao Lazar Vukićević, bivši Zvezdin navijač, a strahuje se da su obojica likvidirana na izuzetno svirep način, njihova tela iskomadana, istopljena u kiselini i potpuno uništena kao dokaz zločina.

RepublikaFoto: nestalisrbija.rs/osobe
Vodi se kao nestao - Goran Veličković Goksi

Aleksandar Šarac je 26. oktobra preminuo od posledica ranjavanja u "Ušću" devet dana ranije. On je nekada pripadao bandi "Pink Panter", a spekulisalo je da je za "škaljarce" odrađivao logistiku. Za njegovo ubistvo osumnjičen je Lazar I. (23) iz Kraljeva, koji je takođe nestao bez traga, pa se pretpostavlja da su ga nalogodavci likvidirali zbog previše brljotina koje je je napravio tokom akcije.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Ubijen u garaži TC Ušće - Aleksandar Šarac

Bojan Mirković (34) ubijen je 12. novembra u garaži naselja Belvil, gde je živeo. Zahvaljujući dobrom radu policije, osumnjičeni za ovaj zločin Lazar T. (22) uhapšen je pri pokušaju bekstva preko granice u Bosnu i Hercegovinu, a pali su i njegovi pomagači.

RepublikaFoto: Republika
Nije uspeo da umakne ubici - Bojan Mirković

 

- Hajka nakon derbija gde je vređanje nekog igrača predstavljeno kao pokušaj nekog linča. Izgleda da su grobari državni neprijatelj broj jedan, a sve ostalo je manje bitno, pa se zato puštaju lažne priče o nekakvom ubistvu na našem stadionu da bi se skrenula priča sa problema Kosova, migranata i pedera. Grobari su dugo ćutali, više neće - napisano je na profilu "Južne strane".

Foto: Srpski telegraf
Naslovna strana Srpskog telegrafa za 07. decembar 2020

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
aleksandar

06.12.2020 20:16

Puna podrska za policiju samo hapsi bagru

RALE

07.12.2020 16:11

Nije on vođa Grobara nikada bio niti će biti. On je deo Kavačkog klana koji je uzurpirao juznu tribinu. Iskreni i pravi Grobari više ne idu na Jug. Odnosno proterani su , neki ubujeni a ostali u strahu. Dakle da je on vođa Grobara Jug bi bio pun i Partizan bi imao podršku navijača kao i uvek. Ovako šačica plaćenika i privatnog obezbedjenja dotičnog, nikako se ne mogu nazvati Grobarima.

Milos

08.12.2020 18:44

A sto niste objavili da je K.K major i vojsci Srbije!