EKSKLUZIVNO: Do sada neobjavljene fotografije mrtve Jelene!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinari Srpskog telegrafa došli su u posed dosad neobjavljenih fotografija ubijene pevačice Jelene Marjanović na kojima je ona sa svojim ocem, stricem i sestrom Teodorom Krsmanović, koja je preko advokata najavila da će se boriti da preuzme starateljstvo nad Jeleninom ćerkom Janom!

Foto: Privatna arhiva
Jelena i Zoran Marjanović u "srećnijim" vremenima

Bile bliske

Bura koja se podigla oko ubistva Marjanovićeve ni godinu i po dana kasnije ne jenjava. Njen suprug Zoran je osumnjičen za ubistvo, a njena sestra Teodora rešila je da podnese zahtev za starateljstvo nad njihovim detetom. Ironijom sudbine, nakon smrti Teodorinog oca, Jelena se starala o njoj i bila joj je kao druga majka, a sada se Teodora bori da preuzme tu ulogu nad malom Janom. Srpski telegraf došao je u posed fotografija iz mladosti na kojima je Jelena sa Teodorom, ocem i stricem.

- Jelena je pomagala Teodori, izdržavala ju je i brinula o njenom školovanju. Zbog toga Teodora treba da dobije status oštećene u postupku koji se vodi protiv muža njene sestre - rekla je za Srpski telegraf jedna od rođaka Jelene Marjanović (33), čije je izmasakrirano telo 3. aprila prošle godine pronađeno u kanalu u Borči.

Foto: Privatna arhiva
Pevačica sa bratom: Bila omiljena u porodici

- Teodora Krsmanović je Jelenina sestra od strica i ona je pozvana na saslušanje u tužilaštvu u svojstvu oštećene. Taj status joj je potom osporen, pa je dala izjavu kao svedok. Međutim, niko od članova porodice Krsmanović ni advokata koje su angažovali u ovom slučaju ne slažu se s tom odlukom - priča rođaka.

Kako dodaje, Jelena, osim ćerke Jane (6), nema bližih članova porodice, a najpreči rod joj je upravo Teodora, koja je svakako oštećena smrću pevačice.

 Jelena i Teodora bile mnogo vezane, a pevačica je svakog meseca sestri slala novac

 

- Njih dve su bile mnogo vezane, često su se čule, a Teodora je i posećivala Jecu i malu Janu. Jelena je bukvalno izdržavala sestru nakon što je Teodori umro otac. Svaki mesec joj je davala novac, a planirala je i da je finansira tokom studiranja. Nažalost, ta želja joj se nije ostvarila. Zbog svega toga Teodora i jeste oštećena i taj status bi trebalo da dobije i u postupku koji se vodi protiv njenog zeta Zorana Marjanovića - kaže naša sagovornica.

Podsetimo, Teodora Krsmanović je na saslušanju u tužilaštvu izjavila da se Marjanović ponašao kao despot i da je terao Jelenu da trči.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Teodora i Jelena sa Janom

Kao despot

- Nije on brinuo za njeno zdravlje, već ju je vređao da je debela i govorio da ne može da bude uspešna pevačica i zarađuje novac ako ne smrša. Kad sam im dolazila u posetu, morala sam da spavam u studiju kako ne bih bila u kući i slušala njihove razgovore. Psihički je maltretirao Jelenu, ubijao ju je u pojam - rekla je Teodora.

3 svedoka saslušana u istrazi ubistva pevačice "Granda"

Da je Teodora spavala u studiju, potvrdio je i branilac Marjanovića Veljko Delibašić.

- Nema ništa čudno u tome. U jednoj sobi spavali su Jelena, Zoran, Jana i Uroš. Pa nema čovek kuću od 1.000 kvadrata u kojoj može da spava veliki broj ljudi - rekao je Delibašić za TV Hepi.

Foto: Privatna arhiva
Jelena i Teodora bile mnogo vezane

Žalba na rad tužioca

Punomoćnici Teodore Krsmanović optužili su zamenicu Višeg tužilaštva da je narušila ugled tog tužilaštva.

- Zamenica tužioca je prvo priznala status oštećene Teodori Krsmanović, pa ga na volšeban način ukinula na zahtev odbrane. Tereti se i da je na neprimeren način izbacila iz kabineta Teodorinu advokaticu, kojoj je potom pozlilo - rekao je Predrag Savić.

On je dodao da je jedan od propusta zamenice tužioca i to što je pozive za saslušanja slala Jeleninoj majci Zorici Krsmanović, koja je preminula.

Teodora: Uvek ćeš biti moj anđeo

Teodora je posle Jelenine smrti objavila dirljiv status na Fejsbuku u kojem se oprostila od sestre.

- Znala si svakom da pomogneš, pružiš ruku, svakom si znala da budeš kao majka, zapravo bila si izvanredna majka. Znala si da utešiš, da posavetuješ, da budeš prava osoba za sve i u svakom trenutku. Svi će reći: bila je anđeo, ali ti si i dalje anđeo i život u malom - napisala je Teodora.

Foto: Privatna arhiva
Porodica joj je bila na prvom mestu

Otisak cipele pored kanala

Na licu mesta, nedaleko od kanala u kojem je pronađeno telo Jelene Marjanović, otkriven je otisak obuće za koji se sumnja da je ubičin. Prema rečima izvora Srpskog telegrafa iz istrage, zasad nije utvrđeno kome pripada misteriozni otisak cipele ili patike.

- U spisima koji su dostavljeni tužilaštvu, a u kojima su navedeni svi prikupljeni dokazi u istrazi ubistva pevačice "Granda", navodi se i da je u blizini kanala nađen otisak obuće koji se ne podudara s patikama koje je nosio Zoran Marjanović ili neki drugi član njegove porodice - kaže naš sagovornik.

Kako dodaje, postoji mogućnost da se napadač posle zločina otarasio obuće kako bi uništio dokaze.

DOKAZI

DNK Zorana Marjanovića na ranama na Jeleninoj glavi

Blato na Zoranovim pantalonama isto kao u kanalu u kojem je nađeno telo

Biološki tragovi Zorana i Vladimira otkriveni na Jecinoj gumici za kosu

Otisak obuće na licu mesta ne zna se kome pripada

Na telu pevačice nađen muški DNK, ne zna se čiji

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Vesna

19.10.2017 10:52

Kako je finansirala sestru, kad je ona bila obespravljena sluskinja u kuci? Ljudi, imate li mozga, osecanja, savesti... bilo cega?!?!?!