PENZIONERI, DIREKTORI, PROFESORI... Šta poslanici rade i koliko zarađuju kad nisu u Skupštini

Autor: novosti.rs, Republika

Vesti

15.10.2018

18:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Većina poslanika Srbije, njih oko 200, izabralo je da prima platu u zakonodavnom domu u iznosu od 68.297,76, plus paušal od oko 30.000 dinara. Desetak parlamentaraca, uz zaradu iz Skupštine, dobija i penzioni ček, dok su ostali zadržali primanja na fakultetima, u preduzećima, pozorištu... Uz to, deo narodnih predstavnika dobija i novac od pozicija u upravnim i nadzornim odborima, lokalnim samoupravama i agencijama.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Foto: Ilustacija

Među parlamentarcima penzionerima su Vojislav Šešelj i Vjerica Radeta iz SRS, Momo Čolaković iz PUPS, demokrata Dragoljub Mićunović, Miladin Ševarlić sa liste Dveri-DSS, Ljubiša Stojmirović iz SNS, socijalisti Milutin Mrkonjić i Josip Joška Broz, Dragomir Karić iz Pokreta Snaga Srbije...

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/Tanjug
Poslanici penzioneri: Vojislav Šešelj i Milutin Mrkonjić

Profesori na fakultetima i školama iz poslaničkih klupa nastavili su da primaju plate u obrazovnim ustanovama, dok su zadržali pravo da u parlamentu dobijaju paušal.

Prema podacima sa sajta Agencije za borbu protiv korupcije, Sanda Rašković Ivić iz Narodne stranke zaposlena je u Visokoj medicinskoj školi "Milutin Milanković", Dušan Pavlović iz Dosta je bilo radi na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, naprednjak Vladimir Orlić deo je kolektiva Visoke medicinske škole strukovnih studija u Đupriji, demokrata Dušan Milisavljević predaje na Medicinskom fakultetu u Nišu, a Aleksandar Martinović iz SNS na Pravnom u Novom Sadu.

 

 

Snežana Bogosavljević Bošković iz SPS profesor je Agronomskog fakulteta u Kragujevcu.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
I ministarka i operska prvakinja: Jadranka Joksimović

Jadranka Jovanović iz SNS je na platnom spisku Narodnog pozorišta kao prvakinja Opere. Njena koleginica, koja brani boje PUPS, Mira Petrović zaposlena je kao direktor u "Pošti Srbije". U istoj firmi kao specijalni savetnik radi i Goran Ćirić iz DS. Rukovodeće pozicije u "Srbijagasu" i "Jugorosgasu" ima socijalista Dušan Bajatović, a na platnom spisku ovog preduzeća je i naprednjak Igor Bečić. Samostalni poslanik Slaviša Ristić prima platu u Poreskoj upravi.

Socijalista Novica Tončev platu prima kao predsednik Skupštine Surdulice. Petar Petrović iz JS ima penziju, dok iz parlamenta ne prima novac. Sredstva mu stižu iz Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca, kao i Javnog vodoprivrednog preduzeća "Srbijavode".

Socijalista Dejan Radenković, uz skupštinski paušal, ima primanja iz nadzornog odbora "Laste", ali i iz MTS banke, gde je član Odbora za praćenje poslova.

RepublikaFoto: Tanjug
Predsednica parlamenta dobija nadoknadu i u Agenciji za nuklearnu sigurnost

Aleksandar Čotrić iz SPO, uz parlamentarnu platu, dobija novac kao član skupština "EPS tursa" i "Jugoinspekta", dok je njegov partijski kolega Aleksandar Jugović deo tima Agencije za restituciju. Predsednica Skupštine Maja Gojković prima platu u zakonodavnom domu, ali i nadoknadu u Agenciji za nuklearnu sigurnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (42)

Loading
dule

15.10.2018 18:26

Ne brinem za njih

momo

15.10.2018 18:27

Malo u skupštini, amlo paušal, upravni odbori, nakupi se tu lepa sumica

Marko

15.10.2018 18:28

Svako dobija po zasluzi.

Kole

15.10.2018 18:37

Nekima uopšte tu i nije mesto.