JORGOVANKA: NE SMETA MI MACO, CICO...

Autor: I. Ž. - M. R. I. - G. M.

Vesti

15.10.2018

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poziv ministarke Zorane Mihajlović da žene prijave muškarce koji im dobacuju komentare poput "cico", "mačko" i slično ili zvižde za njima izazvao je različite komentare. Za Srpski telegraf dame s političke scene izjasnile su se da li su se susretale s takvim komentarima i kakav odnos imaju prema njima.

RepublikaFoto: Tanjug
Jorgovanka Tabaković

Guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković ne smatra da je neprimereno obratiti se ženskoj osobi sa maco 

 

- Vremena se menjaju, kao i načini na koje ljudi i žene pokazuju da im se nešto i neko dopada. Ali, ako kažemo da je neko lavica, podrazumevajući pozitivni kontekst, ne vidim da je strašno, kao ni mačka, maca, cica... Nepristojnost, neprimerenost, vulgarnost, uvredljivi komentari, nažalost, danas su česti i na mestima gde je to bilo nezamislivo. I to je problem svih nas. A uvek sve počinje u porodici i nastavlja se u školi, na ulici, u javnom govoru - objasnila je Jorgovanka za naš list.

Podsetimo, ministarka Mihajlović rekla je da 80 odsto devojaka doživi da im zvižde na ulici i dobacuju neprimerene komentare, navodeći kao primer oslovljavanje sa cico ili mačko.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (61)

Loading
Dara

15.10.2018 17:59

Svako ima pravo na svoje mišljenje.

Mario

15.10.2018 18:00

Različiti stavovi bože moj dešava se.

Lola

15.10.2018 18:06

Zna se sta je uznemiravanje i nasilje, nijedna zena ne sme sebi da dozvoli Psihicko niti fizicko maltretiranje!

Sasa

15.10.2018 18:11

ahahhhha