ČANAK PONOVO PREDSEDNIK LSV!

Autor: Tanjug

Vesti

06.10.2018

17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nenad Čanak ponovo je danas izabran za predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), na 12. Izbornom kongresu LSV.

RepublikaFoto: Tanjug/Nebojša Radošević
Nenad Čanak

Kako je saopštila ta stranka, on je izabran sa 242 glasa, a u konkurenciji su bili još Branislav Bogaroški, Bojan Kostreš i Dejan Čapo.

U Predsedništvo LSV izabrani su Dragan Andrić, Milivoj Bešlin, Branislav Bogaroški, Dušan Jakovljev, Zdenko Kolar, Robert Kolar, Bojan Kostreš, Sandra Ristić, Nenad Čanak, Dejan Čapo i Saša Šućurović. 

Posle izbora za predsednika, Čanak je naveo da se nijedan datum iz istorije Vojvodine ne slavi, sem 1918. i pripajanja Vojvodine Srbiji, i to zato što je, kako je rekao, "Vojvodina poslednji ratni plen koji je Srbija uspela da zadrži". 

- Iz tog čeličnog zagrljaja se neće lako izvući. Zato što nas i doživljavaju kao plen, a mi to nismo. Mi smo ljudi i hoćemo da nas tako tretiraju. Naš glas vredi isto koliko i glas juga. I ne može samo to što ne živimo u Beogradu da bude razlog da naše reči se ne čuju, da se naši zahtevi ne poštuju i da se kaže pa šta hoćete, preglasali smo vas - rekao je Čanak.

On je istakao da "ima stvari o kojima se ne glasa, a Vojvodina je jedna od tih stvari".

- Ne može se nasilno ukinuti istorijska autonomija Vojvodine koja je 30 godina starija od državnosti Republike Srbije. Srbija jeste naša država, ali ne sme biti naša tamnica. Živela Liga socijaldemokrata Vojvodine - rekao je Čanak.

Delegatkinjama i delegatima su se na Kongresu obratili i gosti iz Evropske slobodne alijanse (EFA), hrvatske stranke Istarski demokratski sabor i vladajuće Demokratske partije socijalista Crne Gore.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading