SDP traži ulicu u Novom Pazaru sa imenom Hatidže Mehmedović

Autor: K. J.

Vesti

25.07.2018

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porukom "Neka ti je vječni rahemt, majko šehida" Novi Pazar se oprostio od Hatidže Mehmedović, predsednice Udruženja "Majke Srebrenice" koja će danas biti sahranjena u Srebrenici.

Foto: Srpski telegraf
Poruka za Hatidžu u Novom Pazaru

Širom grada, na više mesta, postavljeni su bilbordi, ali i zastave sa pomenutom porukom, čime su građani Novog Pazara odali počast ovoj hrabroj Srebreničanki. Na zgradi Gradske uprave, na Bedemu ali i širom centra grada može se videti pomenuta poruka.

Sandžačka demokratska partija Rasima Ljajića na konferenciji za medije saopštila je da "ne želi da ulazi u ovo nacionalističko ludilo i da ostaju privrženi principima tolerancije i razumevanja".

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Tekst potpisa

- Naš odgovor na ovakav govor mržnje jesu naši transparenti koji su osvanuli u Novom Pazaru, poruka svima da rahmetli (pokojna) Hatidža nije sama, puno je dobrih ljudi kojima je čast sebe nazvati Hatidžinom braćom i sinovima. Naša inicijativa da ulicu u Novom Pazaru nazovemo njenim imenom je poruka da je nećemo zaboraviti. Ona je uzor koji će oblikovati generacije koje dolaze i biće nam majka koja će i u svojoj smrti vaspitavati svoju decu. Sandžačka demokratska partija je čvrstog opredeljenja i čvrsto ostaje na svom kursu da se treba boriti za izgradnju modernog, demokratskog, evropskog društva i države i to ćemo stalno raditi sa onim zdravim i dobronamernim snagama u ovoj zemlji. Onim snagama koje imaju svetle poglede u budućnost i koje nisu opterećene mržnjom – istakao je predsednik GrO SDP Novi Pazar, Fahrudin Đekić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading