VUČIĆ I MERKELOVA U SOFIJI otvorili značajna pitanja!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

17.05.2018

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Sofiji sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel sa kojom je razgovarao o nastavku dijaloga sa Prištinom, ustavnim amandmanima koji se tiču pravosudnog sistema koji su poslati Venecijanskoj komisiji, situaciji u regionu i stabilizaciji prilika.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Angela Merkel i Aleksandar Vučić

Dvoje sagovornika su naglasili da je neophodno raditi na ubrzanju svih aktivnosti na unapređenju dijaloga sa Prištinom, a predsednik Vučić zahvalio je kancelarki Merkel na njenom doprinosu i podršci liderima Zapadnog Balkana, kao i na podršci infrastrukturnim projektima i digitalnoj agendi.

Vučić i Merkelova razgovarali su i o svim značajnim globalnim pitanjima, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Republike.

Vučić je razgovarao i sa premijerkom Velike Britanije Terezom Mej sa kojom je o razvoju bilateralnih odnosa, podršci nastavku evropskog puta Srbije i reformama koje naša zemlja sprovodi.

RepublikaFoto: KABINET PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRBIJE
Tereza Mej i Aleksandar Vučić

Oni su se saglasili da je neophodno raditi na unapređenju odnosa dve zemlje, kao i očuvanju mira i stabilnosti u regionu.

Predsednik Vučić pozvao je premijerku Velike Britanije Terezu Mej da poseti Srbiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (35)

Loading
dada

17.05.2018 13:29

Sada nastavljamo sa rešavanjem tih pitanja uz pomoć Merkelove.

Dragan

17.05.2018 13:35

Zajednicki interesi dve države su evidentni. Razvijamo saradnju u svakom smeru u kojem za istu postoji realna mogucnost.

Sanja

17.05.2018 13:50

Bitni susreti u presudnom trenutku po Srbiju. Nadam se da će trud našeg Predsednika koji se bori za naš narod, dati rezultate.

gorstak

17.05.2018 13:53

Nemačka nam ukazivala i ukazuje poštovanje, njihova kancelarka ima respekta prema Srbiji, mogu nam mnogo pomoći,naročito oko rešavanja problema broj 1, a to je naše Kosovo.