IVANA MILOŠEVIĆ NAJBOLJA NASTAVNICA LIDERKA U SVETU: "Od svih, izabrana sam baš ja!"

Autor:

Vesti

09.04.2024

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa više od jedanaest godina iskustva u Matematičkoj gimnaziji, Ivana se ističe svojom posvećenošću i prilagođavanjem programa Ministarstva prosvete kako bi odgovarao potrebama učenika.

IVANA MILOŠEVIĆ NAJBOLJA NASTAVNICA LIDERKA U SVETU: "Od svih, izabrana sam baš ja!"

Foto: RTS/printscreen

Nastavnica engleskog jezika Ivana Milošević iz Matematičke gimnazije u Beogradu nedavno je postigla izuzetan uspeh osvojivši prestižnu nagradu za najbolju nastavnicu liderku u svetu. Ceremonija dodele nagrada održana je 22. marta na Floridi u Sjedinjenim Američkim Državama, a prisustvovalo je preko 5.000 nastavnika engleskog jezika iz celog sveta.

Ivana Milošević je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, otkrila da ju je za ovu prestižnu nagradu predložila Ambasada SAD u Beogradu, ističući njen izuzetan uticaj na učenike i kolege. Zanimljivo je napomenuti da do sada nijedan nastavnik iz Srbije nije bio dobitnik ove nagrade, što dodatno naglašava jedinstvenost i izuzetnost postignuća Ivane Milošević.

- Svaka ambasada u svetu je predložila svog nastavnika i na kraju sam od svih nastavnika na svetu ja izabrana - kaže Ivana Milošević koja je ponosna na nagradu koju dodeljuje Stejt department.

Sa više od jedanaest godina iskustva u Matematičkoj gimnaziji, Ivana se ističe svojom posvećenošću i prilagođavanjem programa Ministarstva prosvete kako bi odgovarao potrebama učenika. Kao koordinatorka dvogodišnjeg programa namenjenog deci iz ranjivih kategorija, ističe da je program vrlo intenzivan i da deca za period od dve godine prođu broj sati koji bi inače prošli za osam godina njihovog redovnog školovanja. 

Prilagođavamo se njihovim potrebama. Imam sjajan tim kolega sa kojima radim u gimnaziji i pomažemo im dalje za njihov odlazak u inostranstvo, pripreme za međunarodne ispite, tako da na taj način prilagođavamo - razvijamo njihove veštine govornog izražavanja i svakako pismenog, jer je to nešto što im je najpotrebnije - kaže nastavnica.

Do sada je kroz ovaj program prošlo 450 učenika u 10 gradova širom Srbije, što jasno ukazuje na veliki obuhvat i uticaj ovog programa.

- Ono što je specifično za ovaj program jeste da je on vrlo intenzivan i da deca za period od dve godine prođu broj sati koji se prođe za osam godina njihovog školovanja. Tako da je izuzetno ozbiljan program, intenzivan i stvarno jako dobar za svu decu koja se priključe - kaže nastavnica.

Nadalje, od 2019. godine Ivana Milošević obavlja funkciju predsednice Udruženja nastavnika engleskog jezika, jedine nacionalne asocijacije nastavnika. Udruženje organizuje međunarodne konferencije i akreditovane obuke, pružajući podršku nastavnicima u pogledu stručnog usavršavanja. Ivana ističe važnost udruživanja nastavnika i postojanje strukovnih udruženja kako bi njihov glas bio čut i kako bi bili što uspešniji u svom radu.

Naše udruženje postoji preko 20 godina. Ove godine imamo 22. međunarodnu konferenciju. Mi pored međunarodne konferencije, koja će ove godine biti 17. i 18. maja i na kojoj će biti preko 350 nastavnika iz celog sveta, organizujemo i akreditovene obuke i jednostavno smo podrška nastavnicima što se tiče stručnog usavršavanja - navodi Ivana Milošević.

(RTS)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading