VUČIĆ NAREDIO - VOJSKA SRBIJE PODIGLA MIGOVE: Primećena nepoznata letelica iznad Valjeva

Autor:

Vesti

30.03.2024

14:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U toku navođenja dežurnog para aviona do zone presretanja, cilj se izgubio sa odraza radarskih pokazivača

VUČIĆ NAREDIO - VOJSKA SRBIJE PODIGLA MIGOVE: Primećena nepoznata letelica iznad Valjeva

Foto: mod.gov.rs

Danas, u 10.39 časova, stalno zadejstvovane snage za kontrolu i zaštitu suvereniteta vazdušnog prostora Republike Srbije otkrile su nepoznatu letelicu iznad Valjeva, na visini od 5.500 metara.

Na osnovu naređenja predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, podignut je dežurni par lovačkih aviona MiG-29, a dežurne raketne jedinice za PVD i radarska sredstva nastavili su sa osmatranjem vazdušnog prostora.

 
U toku navođenja dežurnog para aviona do zone presretanja, cilj se izgubio sa odraza radarskih pokazivača. Lovci su nastavili let i izvršili pretraživanje zone, po proceduri, sa ciljem potvrde situacije. Nakon pretrage zone, dežurnom paru lovačkih aviona naređeno je da se vrati na matični aerodrom, dok su ostale snage nastavile sa redovnim praćenjem i osmatranjem vazdušnog prostora.

Da podsetimo, 2021. godije je MiG-29 stigao u Srbiju. Sa stajanci vojnog aerodroma „Pukovnik pilot Milenko Pavlović” održana je svečanost posvećena – avionima. Pre nekoliko nedelja prigodnom ceremonijom obeležen je završetak upotrebe „migova 21”, a predstavljeni su „migovi 29” dobijeni od Belorusije, koji će ojačati domaću lovačku avijaciju.

Četiri aviona ovog tipa nalazila su se na stajanci, a ispred njih su bile zastave Srbije i Belorusije. Naspram pripadnika našeg Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, na čelu s pomoćnikom ministra odbrane Nenadom Miloradovićem i zamenikom načelnika Generalštaba general-potpukovnikom Petrom Cvetkovićem, stajali su predstavnici ambasade Belorusije koje je predvodio ambasador Valerij Briljov, a prisutan je bio i Igor Mihajlovič Domidenko, prvi zamenik predsednika Državnog vojnoindustrijskog komiteta Belorusije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (37)

Loading
Aleksandar

30.03.2024 16:32

Predsednik Vučić brzo reaguje na bezbednosne izazove - to pokazuje njegovu odlučnost i posvećenost zaštititi građane.

Nikola

30.03.2024 16:33

Odluka predsednika Vučića da vojska podigne MIG-ove pokazuje njegovu spremnost da se suoči sa izazovima i osigura bezbednost zemlje.

Marko

30.03.2024 16:33

Vučićeva brza reakcija na primećenu nepoznatu letelicu pokazuje njegovu efikasnost u upravljanju kriznim situacijama.

Jovan

30.03.2024 16:34

Zahvaljujući odlučnosti predsednika Vučića, građani mogu biti sigurni u zaštitu svoje zemlje i njihove bezbednosti.