IGRAĆE VIŠE OD 300 DECE: Turnir u mini-rukometu na Sretenje u Loznici, uključeno ukupno 8 škola

Autor:

Vesti

14.02.2024

23:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na turniru će biti gosti iz Rukometnog saveza Srbije i Rukometnog saveza centralne Srbije

IGRAĆE VIŠE OD 300 DECE: Turnir u mini-rukometu na Sretenje u Loznici, uključeno ukupno 8 škola

Foto: Pixabay.com/jeanlouisservais

Treći turnir ‘’Loznica open’’ u mini-rukometu za devojčice i dečake biće održan sutra, na Sretenje, u hali UFK ‘’Lagator’’ u organizaciji Rukometnog saveza grada Loznice. Učestvuju deca rođena 2012. godine i mlađa, a očekuje se učešće velikog broja ekipa i više od tri stotine malih rukometaša.

Prema rečima Slađane Vučić Lakićević, predsednice Rukometnog saveza grada Loznice, turnir nema takmičarski karakter, već je cilj da se deca igraju, druže, nešto više nauče o rukometu, a na kraju skupa svi su pobednici i dobiće medalje.

Na turniru će biti gosti iz Rukometnog saveza Srbije i Rukometnog saveza centralne Srbije, a ideja je da se ovaj skup svake godine sve više unapređuje i nastavi promocija rukometa. Gradski rukometni savez radi na popularizaciji rukometa pa je tako lani realizovan projekat “Rukomet u škole” koji će nastaviti i ove godine.

Uključilo se osam lozničkih škola, formirane su u njima rukometne sekcije i neke od njih biće učesnici ovogodišnjeg turnira koji će biti još jedna prilika da bude promovisan rukomet, sport koji u Loznici ima dugu tradiciju. Sretenjski turnir u mini-rukometu trajaće od 10 do 16 časova.

Dakle, na turniru će biti prisutni i gosti iz Rukometnog saveza Srbije i Rukometnog saveza centralne Srbije, što dodatno doprinosi promociji rukometa među najmlađima. Ideja je da se ovaj skup svake godine unapređuje, te da se nastavi sa promocijom rukometa kao sporta koji ima dugu tradiciju u Loznici.


Sretenjski turnir u mini-rukometu počinje u 10 časova i trajaće do 16 časova, pružajući priliku deci da uživaju u igri, takmičenju i druženju, dok će istovremeno biti promovisan rukomet kao sport koji neguje timski duh i sportski duh. Očekuje se da će ovaj događaj doprineti popularizaciji rukometa među najmlađom populacijom i da će inspirisati nove generacije da se bave ovim dinamičnim sportom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading