VELIKI PROTEST U PONEDELJAK! Srbi sa Kosova zakazuju VELIKI SKUP u Severnoj Mitrovici! Evo šta planiraju da urade!

Autor:

Vesti

10.02.2024

19:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protest Srba sa Kosova zbog ukidanja dinara

VELIKI PROTEST U PONEDELJAK! Srbi sa Kosova zakazuju VELIKI SKUP u Severnoj Mitrovici! Evo šta planiraju da urade!

Foto: Tanjug/Kancelarija za KiM


Srbi sa Kosova najavljuju veliki protestni opštenarodni skup u Severnoj Mitrovici kako bi skrenuli pažnju međunarodnoj zajednici na svoj obespravljen položaj. Odluka Prištine i Aljbina Kurtija o ukidanju dinara direktno ugrožava njihov ostanak i opstanak na njihovim ognjištima. Udruženje penzionera, koje je najavilo skup, očekuje veliki broj učesnika, među kojima su zdravstveni radnici, prosvetni radnici, socijalno ugroženi, studenti i omladina.

Mirni apel za priznavanje muke

Udruženje penzionera ističe da će skup biti miran i da je njihov cilj da pokažu celom svetu svoju muku i obespravljenost. Ova organizacija planira da skup bude održan u blizini Trga Braće Milić u Severnoj Mitrovici u ponedeljak u 12 časova.

Protest se organizuje kako bi se istakla nepravedna mera ukidanja dinara koja direktno ugrožava egzistenciju Srba sa Kosova. Ovo je još jedan korak u nizu akcija kojima se Srbi sa Kosova bore za svoja prava i očuvanje svojih ognjišta.

Podrška sa svih strana

Najavljeno je da će se na skupu okupiti različite društvene grupe: penzioneri, zdravstveni radnici, prosvetni radnici, socijalno ugroženi, studenti i omladina. Ova raznovrsnost učesnika pokazuje širinu podrške koju Srbi sa Kosova imaju u borbi za svoja prava.

Zajednička borba za opstanak

Udruženje penzionera ističe da će ovo biti zajednički mirni apel kako bi se problemi sa kojima se suočavaju Srbi sa Kosova videli i čuli širom sveta. Njihova namera je da ukažu na nepravdu koja im je naneta i da se izbore za svoje ostanak i opstanak na svojim ognjištima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading