NESTALO STRUJE NA AERODROMU: Najveći problem letovi za Italiju!

Autor:

Vesti

09.02.2024

19:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako se nezvanično saznaje, ovaj problem može dovesti do promena u redosledu planiranih letova kompanije "Er Srbija".

NESTALO STRUJE NA AERODROMU: Najveći problem letovi za Italiju!

Foto: Tanjug

Aerodrom Nikola Tesla

Na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" došlo je do neočekivanog prekida snabdevanja električnom energijom na odlaznim gejtovima od C7 do C14, prenosi Blic.

Kako se nezvanično saznaje, ovaj problem može dovesti do promena u redosledu planiranih letova kompanije "Er Srbija".

Nestanak struje trajao je oko 20 minuta, praveći najveći problem letovima za Italiju koji su pod pritiskom da stignu na vreme kako bi se izbegli mogući poremećaji usled velikog štrajka koji je najavljen.

U Italiji, farmeri su se okupili u protestu zbog prekomerne birokratije i jeftinog uvoza poljoprivrednih proizvoda iz zemalja van Evropske unije.

Konvoji traktora su krenuli ka Rimu, dok su seljački demonstranti u severnoj Italiji prošetali ulicama Milana sa kravom.

Seljaci iz jakih poljoprivrednih regiona poput Toskane krenuli su na jug ka glavnom gradu noseći italijansku zastavu i jasne poruke ispisane na transparentima koji upozoravaju da je "bez seljaka nema hrane".

Podsetimo, Italijanski farmeri iz jakih poljoprivrednih regiona poput Toskane krenuli su na ulice, krećući se prema jugu ka glavnom gradu noseći italijansku zastavu i ručno ispisane natpise upozoravajući da "bez farmera nema hrane." Demonstranti izražavaju svoje frustracije zbog preterane birokratije i priliva jeftinih uvoza iz zemalja van EU, koje oni smatraju da podrivaju njihovu proizvodnju.

Foto: Tanjug/AP

Štrajk u Italiji

U ponedeljak, italijanski farmeri krenuli su u konvojima traktora ka Rimu, sa namerom da se okupe na periferiji grada pre daljih planiranih protesta kasnije tokom nedelje.

- Krećemo se ka Rimu da suočimo političare sa našim problemima i rešimo ih - izjavio je Davide Rosati, farmer iz Toskane. Ovaj pokret odjekuje talasom protesta koji su viđeni širom Evrope u poslednjih nekoliko nedelja, dok farmeri izražavaju svoje nezadovoljstvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading