PRAZNE ŠKOLE ZBOG VIRUSA KOD SREMSKE MITROVICE: Od ponedeljka nije došao nijedan učenik

Autor:

Vesti

01.02.2024

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od ponedeljka, školske klupe su prazne, a učenici su odsutni zbog bolesti.

PRAZNE ŠKOLE ZBOG VIRUSA KOD SREMSKE MITROVICE: Od ponedeljka nije došao nijedan učenik

Foto: shutterstock

Učionica

U Osnovnoj školi u Zasavici kod Mačvanske Mitrovice vladaju neobični uslovi od prekjuče, pošto se nijedan učenik nije pojavio u školi zbog sezonskog gripa i virusnih infekcija. Situacija je toliko ozbiljna da su čak, pored učenika i oba učitelja razbolela.

Od ponedeljka, školske klupe su prazne, a učenici su odsutni zbog bolesti. Čak dvadesetak učenika, koji pohađaju izdvojeno odeljenje matične škole iz Mačvanske Mitrovice, nije došlo na nastavu.

Ova kombinovana nastava se realizuje uz pomoć dva učitelja, ali su i oni zaraženi.

- Od ponedeljka se u školi ne pojavljuje nijedan učenik, a razbolela su se i oba učitelja. I u matičnoj školi u Mačvanskoj Mitrovici ima dosta bolesne dece, po osam do 10 učenika u razredu, a ima i bolesnih prosvetnih radnika - potvrdio je Slađan Papić, direktor matične škole "Dobrosav Radosavljević Narod" za Telegraf.

Direktor matične škole "Dobrosav Radosavljević Narod", Slađan Papić, potvrdio je da i u matičnoj školi u Mačvanskoj Mitrovici postoji veliki broj bolesne dece, sa prosekom od osam do 10 učenika u jednom razredu. Takođe, primećeno je i odsustvo prosvetnih radnika zbog bolesti.

Papić je izjavio da su roditelji potvrdili da su deca zaista bolesna, ali veruje da će se brzo oporaviti, te da postoji mogućnost da škola ponovo počne sa radom već u ponedeljak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading