GEST JEDNOG NIŠLIJE JE OSTAVIO PROKUPČANINA BEZ TEKSTA: Kazna za parking ipak bila neizbežna

Autor:

Vesti

30.01.2024

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prokupčanin je istakao da je gest Nišlije bio neočekivan i neuobičajen za današnje vreme.

GEST JEDNOG NIŠLIJE JE OSTAVIO PROKUPČANINA BEZ TEKSTA: Kazna za parking ipak bila neizbežna

Foto: shutterstock

U ulici Devete brigade u Nišu, dogodio se jedan neuobičajen gest ljudskosti koji je ostavio Prokupčanina bez reči. Naime, kada je ovaj mladić došao u Niš i parkirao automobil, jedan Nišlija je pokušao da plati parking kako bi ga spasio kazne. 

Stigao sam u Niš, parkirao i otišao da pogledam broj na koji da pošaljem poruku. Nisam znao da je vreme sa 10 skraćeno na pet minuta. Ušao sam u kafić i ukucao poruku da platim parking. Stigla mi je povratna, ali nisam obratio pažnju da na njoj već piše da mi je obračunata "dnevna karta" - kaže on.

Iako nije uspeo, gest ove osobe ostavio je snažan utisak na Prokupčanina.

Kada se vratio do svog automobila, zatekao je papir na brisaču s porukom koja ga je iznenadila i dirnula. Iako je prvobitno pomislio da je reč o šali, shvatio je da mu je zaista napisana kazna. Ovaj gest ljudskosti iznenadio ga je i ostavio pod snažnim utiskom.

- Druže, napisali su ti kaznu za parkiranje. Puštena je poruka u vaše ime, ali ipak je bilo kasno:( - pisalo je.

Prokupčanin je ispričao da je sve bilo veoma brzo - parkirao je automobil, otišao da pogleda broj za slanje poruke za plaćanje parkinga i ukucao poruku. Međutim, nije primetio da je vreme za slanje poruke bilo skraćeno na samo pet minuta, te mu je na kraju ipak napisana kazna.

- Za današnje vreme neočikavano i neuobičajeno. Ovakav gest ljudskosti me je iznenadio. Još uvek sam pod utiskom da je neko probao da ukuca poruku kako bi me spasio plaćanja kazne. Pogotovu pošto se radi o automobilu sa PK registarskom oznakom - rekao je on.

Prokupčanin je istakao da je gest Nišlije bio neočekivan i neuobičajen za današnje vreme. Iako mu je napisana kazna, istakao je da će mu ostati lepa uspomena na Niš i ovaj gest ljudskosti.

- Šta to znači, odmah ispred trebaš da pišeš poruku. Nemaš prostora ni da uđeš negde da sedneš, otkucaš lepo da ne pogrešiš. Šta ako je kiša ili nešto nosiš u rukama. Ja zaista nisam znao da se u Nišu toleriše samo pet minuta. Ipak sam iz drugog grada, dok sam pitao za broj i ukucao da uplatim, prošlo je vreme - kazao je on.

Prokupčanin će pamtiti ovaj gest ljudskosti kao primer gostoprimstva i ljubaznosti Nišlija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading