OPET MALTRETIRANJE! Pripadnici tzv. kosovske policije pretresaju srpsko skladište na Kosovu!

Autor:

Vesti

23.01.2024

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pretres objekta zbog sumnje u nelegalnu dopremu medicinskih proizvoda

OPET MALTRETIRANJE! Pripadnici tzv. kosovske policije pretresaju srpsko skladište na Kosovu!

Foto: Youtube/KosovoOnline


U popodnevnim satima, pripadnici tzv. kosovske policije za region sever započeli su pretres objekta u blizini autobuske stanice koji služi kao skladište i pripada železničkoj stanici. Razlog za pretres je sumnja da se unutar objekta nalaze medicinski proizvodi iz Srbije koji su, prema njihovim tvrdnjama, nelegalno dopremljeni na Kosovo i Metohiju.

Ovaj događaj se dešava nakon što su pripadnici "kosovske policije" juče izvršili pretres magacina mešovite robe u Zvečanu, gde su zaplenili kozmetičke proizvode i alkoholna pića sa srpskom etiketom. Ovakve akcije izazvale su revolt među lokalnim Srbima, koji ističu da je namera "kosovske policije" da protera sve srpsko sa ovog prostora.


Reakcije lokalnog stanovništva

Nakon pretresa magacina mešovite robe u Zvečanu i najnovijeg pretresa objekta nadomak autobuske stanice, lokalno stanovništvo, pretežno srpske nacionalnosti, izrazilo je nezadovoljstvo i revolt. Smatraju da su akcije "kosovske policije" usmerene ka proterivanju srpskih proizvoda sa Kosova i Metohije, te da se time nanosi šteta privredi i stanovništvu.

Reakcija zvaničnog Beograda

Iz Beograda stižu osude ovakvih postupaka "kosovske policije", uz istovremeno apelovanje na međunarodnu zajednicu da reaguje i zaštiti srpski narod na Kosovu i Metohiji od kontinuiranih pritisaka i provokacija.

Spor oko teritorijalnog suvereniteta

Ovi događaji dodatno podgrejavaju već postojeći spor između Beograda i Prištine oko teritorijalnog suvereniteta. Pored političkih implikacija, ovi incidenti imaju i ozbiljan uticaj na svakodnevni život ljudi na terenu, te su neophodni hitni dijalog i rešenja kako bi se očuvala stabilnost i bezbednost svih građana na Kosovu i Metohiji.

(Kosovoonline)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading