OD DOLASKA KURTIJA, SAMO BROJIMO INCIDENTE! Novi u nizu napada na srpsku imovinu u Plementini - obijena i opljačkana kuća Miodraga Kostića!

Autor:

Vesti

15.01.2024

15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kancelarija za Kosovo i Metohiju će pomoći domaćinu Kostiću iz Plemetine da stane na noge, a niz etničkih incidenata signal je za međunarodnu zajednicu da učine sve da se prestane sa ugnjetavanjem Srba na KiM.

OD DOLASKA KURTIJA, SAMO BROJIMO INCIDENTE! Novi u nizu napada na srpsku imovinu u Plementini - obijena i opljačkana kuća Miodraga Kostića!

Foto: Tanjug/AP

Porodični dom Miodraga Kostića iz Plemetine našao se za vikend na meti pljačkaša koji su mu obili i poharali garažu u kojoj je čuvao vredan alat, što je izazvalo veliko uznemirenje kako njega tako i njegovih komšija u ovom selu koji opravdano strahuju za svoju bezbednost i imovinu, jer im se na ovaj način ugrožava egzistencija.

Ovim napadom je nastavljen niz napada na imovinu Srba i Srpske pravoslavne crkve u ovoj godini, jer su pre samo nekoliko dana opljačkane dve kuće povratnika u selu Ljubižda u opštini Istok, a juče i crkva u selu Zupče, čime se opet preti Srbima koji samo žele da u miru žive u svojim domovima i posećuju svoje svetinje na prostoru Kosova i Metohije.

Ovakva praksa zastrašivanja Srba posebno je dominantna od dolaska Kurtija na vlast otkada beležimo brojne incidente, koji za cilj imaju da ugroze opstanak srpskog naroda u pokrajini. 

Kancelarija za Kosovo i Metohiju će pomoći domaćinu Kostiću iz Plemetine da stane na noge, a niz etničkih incidenata signal je za međunarodnu zajednicu da učine sve da se prestane sa ugnjetavanjem Srba na KiM i da im se obezbede elementarni uslovi za život u 21.veku, da žive slobodno i bezbedno na svojim ognjištima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading