ĐACI U KLUPAMA DO PETKA: Vojvođani završili nastavu juče

Autor:

Vesti

26.12.2023

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Učenici širom zemlje sa nestrpljenjem očekuju zimski raspust kako bi se odmorili i napunili baterije za drugo polugodište.

ĐACI U KLUPAMA DO PETKA: Vojvođani završili nastavu juče

Foto: RINA

Za učenike osnovnih i srednjih škola širom Srbije, prvo polugodište se privodi kraju u petak, 29. decembra. Nakon toga, sledi tronedeljni zimski raspust, osim na području Vojvodine gde je raspust već počeo 25. decembra.

Vojvođanske škole se izdvajaju po svom specifičnom kalendaru rada u odnosu na ostatak Srbije. Na teritoriji Vojvodine, zimski raspust je započeo 25. decembra i trajaće do petka, 12. januara 2024. Drugo polugodište za đake u Vojvodini počinje u ponedeljak, 15. januara.

Što se tiče osnovaca i srednjoškolaca iz ostalih delova Srbije, zimski raspust zvanično počinje u sredu, 3. januara, i trajaće do petka, 19. januara. Prvi radni dan u drugom polugodištu za ove đake biće ponedeljak, 22. januara.

Učenici širom zemlje sa nestrpljenjem očekuju zimski raspust kako bi se odmorili i napunili baterije za drugo polugodište. Za one na teritoriji Vojvodine, ova pauza već traje, dok će ostali uskoro uživati u zasluženom odmoru.

Predah i u februaru

Takođe, u februaru đake očekuje još slobodnih dana, zbog obeležavanja Dana državnosti - Sretenja.

Ove školske godine đaci osnovnih i srednjih škola će imati jedan dan manje za odmor u odnosu na prethodnu školsku godinu. Mini-predah očekuje ih od petka 15. februara do nedelje 18. februara. Isto će važiti i za đake u Vojvodini.

Prolećni raspust

Tokom prolećnog raspusta, koji počinje u ponedeljak, 29. aprila 2024. godine, a završava se u ponedeljak, 6. maja 2024. godine, đaci će imati osam dana da odmore i provedu uskršnje i prvomajske praznike. U klupe se vraćaju u utorak, 7. maja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading