NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM, JER NAM STIŽU TURISTI! Očekuje se veliki priliv putnika iz Zapadne Evrope zbog čega je već KOLAPS NA GRANICAMA: Evo kakve promene su uvedene na prelazima

Autor:

Vesti

22.12.2023

13:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom praznika se očekuje značajan priliv turista u Srbiju.

NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM, JER NAM STIŽU TURISTI! Očekuje se veliki priliv putnika iz Zapadne Evrope zbog čega je već KOLAPS NA GRANICAMA: Evo kakve promene su uvedene na prelazima

Foto: Tanjug/A. ORLIĆ

Carina, granica

Praznični dani u zemljama Zapadne Evrope donose pojačan saobraćaj i na našim auto-putevima, a pred sam početak vikenda očekuje se i na ostalim putevima u našoj zemlji. 

Naime, danas je u Vojvodini, kao i brojnim zemljama u Zapadnoj Evropi počeo raspust, zbog čega se, između ostalog, očekuje značajan priliv vozila na putevima Srbije. 

Podsetimo, period praznika je posebno atraktivan za našu zemlju, s obzirom na to da prestonica, ali i ostali gradovi širom Srbije nude mnoštvo sadržaja koje su prihvatljive za svačiji džep.

Naime, u godini za nama, u novogodišnjoj noći, prema podacima iz MUP-a Srbije, glavnim ulicama u Beogradu prošlo je bizu 100.000 građana, dok se beleži podatak da je isti broj turista posetio našu zemlju, što je neverovatan uspeh. 

Takođe, na koncertima koji su održani na trgu u Beogradu, prisustvovalo je preko 50.000 ljudi.

GUŽVE NA GRANICAMA

Gužve na graničnim prelazima sa Mađarskom počele su još tokom noći, a očekuje se da će potrajati do kraja vikenda. Nadležni apeluju na vozače da većih gužvi na putevima budu oprezni.

U proteklih 12 sati u Srbiju je preko graničnog prelaza Horgoš ušlo 9.000 putnika u 35 autobusa i 3.500 putničkih vozila.

S obzirom na to da se i ove godine očekuje još veći broj turista, granični prelazi u našoj zemlji će do 31. januara raditi produženo. 

Kada je u pitanju Horgoš dva, on će raditi 24 sata, a Granični prelaz Bajmok petkom, subotom i nedeljom do ponoći. Istim danima, prelaz Bački Vinogradi radiće do 22 sata. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading