BRUKA I SRAMOTA! Đilasova opozicija napala Hila i Harčenka ZBOG STAVA O NASILJU U BEOGRADU, a mesecima sastanči po STRANIM AMBASADAMA!

Autor: D.B.

Vesti

26.12.2023

10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hil je izrazio poverenje da ćeSrbija proći kroz aktuelne izazove sa ojačanom demokratijom, a to je predstavnicima opozicije posebno zasmetalo.

BRUKA I SRAMOTA! Đilasova opozicija napala Hila i Harčenka ZBOG STAVA O NASILJU U BEOGRADU, a mesecima sastanči po STRANIM AMBASADAMA!

Foto: Tamjug/Vladimir Pori/D. KUJUNDŽIĆ

Direktor za kampanje pokreta Kreni-promeni, Savo Manojlović, izneo je oštre optužbe na račun ambasadora Amerike i Rusije u Beogradu, Kristofera Hila i Aleksandra Bocan-Harčenka. Prema Manojloviću, njihova podrška lideru vladajuće koalicije Aleksandru Vučiću predstavlja mešanje u unutrašnja pitanja Srbije. Ovo mišljenje podržao je i Zdravko Ponoš, jedan od lidera opozicije, koji je uputio uvredu američkom ambasadoru, optužujući ga da ide "na pecanje sa Bocan-Harčenkom".

Foto: Printscreen

 

 

Američki ambasador Hil se oglasio izjavom da nasilje i vandalizam nad državnim institucijama nemaju mesto u demokratskom društvu te da je legitimnost demokratskih procesa u vezi sa transparentnošću i spremnošću svih strana da poštuju volju naroda izraženu na izborima. Takođe, ambasador Hil je izrazio poverenje da će Srbija proći kroz aktuelne izazove sa ojačanom demokratijom.

Foto: Printscreen

 

 

Opozicija okupljena oko Dragana Đilasa i koalicije "Srbija protiv nasilja" oštro je reagovala na izjave ambasadora, optužujući ih za mešanje u unutrašnje poslove Srbije. Posebno je istaknuto da su lideri ove opozicije, uključujući i samog Đilasa, često svoje stavove zasnivali na podršci stranih izvora i ambasadora, što sada smatraju neprihvatljivim kada se ti stavovi ne poklapaju sa njihovim ciljevima.


Posebno interesantno je pominjanje stavova Andreasa Šidera, člana Socijaldemokratske partije Austrije, kojeg opozicija citira kao podršku svojim stavovima. Međutim, ističe se da su članovi ove stranke opterećeni brojnim aferama, što baca senku na njihove izjave o političkim događajima u Srbiji.

Foto: Printscreen

 

 


Predsednik Vučić je izjavio da ima "neoborive dokaze" o tome da Zapad stoji iza protesta u Beogradu, te da se ti protesti organizuju prema principima "majdanskih revolucija". Takođe je istaknuto da su posmatrači iz Austrije, koji su izneli tvrdnje o nepravilnostima na društvenim mrežama, sami bili uključeni u kontroverze u svojoj zemlji, što baca sumnju na njihove izjave o izborima u Srbiji.

Foto: Printscreen

 

 

Na kraju, ostaje otvoreno pitanje da li će Srbija tražiti međunarodnu istragu protiv Andreasa Šidera radi utvrđivanja eventualnog primanja novca od Dragana Đilasa za blaćenje Srbije nakon izbora.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (3)

Loading
Miloš

26.12.2023 10:59

Đilasovci su oličenje licemerja i prevare.

Ena

26.12.2023 11:25

Opoziciji odgovaraju samo oni stranci koji podržavaju njih.

Mitarpavlovic

26.12.2023 21:11

Đilas je teški manipulator i strani plaćenik.