BOLJE GAZDA U SRBIJI, NEGO ROB U NEMAČKOJ! Miroslav se vratio u rodni grad i pokrenuo svoj biznis, nije se pokajao, a ovo je njegov savet mladima!

Autor:

Vesti

12.11.2023

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radio sam u Nemačkoj gde mi je satnica bila od 12 do 13 eura, naravno kajmak je skidao neko drugi, rekao ovaj Čačanin.

BOLJE GAZDA U SRBIJI, NEGO ROB U NEMAČKOJ! Miroslav se vratio u rodni grad i pokrenuo svoj biznis, nije se pokajao, a ovo je njegov savet mladima!

Foto: RINA

Zbog samanjene ponude na tržištu rada tokom poslednjih par godina dobrog majstora veoma je teško naći, a liste čekanja nekada znaju biti veoma dugačke. Tu prednjače automehaničari, moleri, keramičari, ali i električari. Kada je to shvatio upravo električar Miroslav Jovović iz Čačka shvatio je da nema potrebe više da ide u strane, obećane, zemlje da radi, jer isto toliko novca može zaraditi i u Srbiji.

- Posla zaista ima, odustao sam davno da idem van zemlje, a radio sam u Nemačkoj gde mi je satnica bila od 12 do 13 eura, naravno kajmak je skidao neko drugi. Ovde sam u svom gradu i realno sam veoma zadovoljan iako sam mlad preduzetnik. Cenovnik nam je odmah transparentan da ljudi znaju koliko će popravka da ih košta - kaže za RINU Miroslav.

On dodaje da se cena njihovog radnog sata kreće od 10 do 12 eura, izlazak na teren košta 2.500 dinara. Naravno, na to dolazi i trošak utrošenog materijala u zavisnosti od kvara.

- Radimo ozbiljne stvari od izvođenja elektro instalacija na objektima, domaćinstvima gde radimo rekonstrukcije ili potpuno novu instalaciju, angažovani smo veoma na popravkama i hitnim intervencijama. Uža specijalnost nam je i šemiranje ormara od običnih do veoma složenih, održavamo automatske mašine u pogonima, radimo sisteme niskih struja za nadzore, ali u svakom trenutku smo spremni i za hitne intervencije - kaže Jovović i dodaje da je došlo vreme kada se u svojoj državi i na svom pragu možda i sa malo manje rada može zaraditi slično kao negde u inostranstvu.

Ovaj Čačanin pre godinu dana odlučio se da započene samostalan biznis i nijednog trenutka se nije pokajao. To bi savetovao i mladima koji razmišljaju da trbuhom za kruhom odu iz naše zemlje. Bolje biti gazda u Srbiji, nego rob u Nemačkoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading