ZDRAVSTVENO STANJE RATKA MLADIĆA TEŠKO: Generalu hitno potrebna pomoć!

Autor:

Vesti

05.11.2023

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

General zabrinut zbog globalnih dešavanja, ali i situacijom na prostorima Balkana, naveo njegov sin Darko Mladić.

ZDRAVSTVENO STANJE RATKA MLADIĆA TEŠKO: Generalu hitno potrebna pomoć!

Foto: Tanjug/AP

Zdravstveno stanje srpskog generala Ratka Mladića je veoma teško i treba preduzeti hitne mere kako bi mu se pomoglo, rekao je njegov sin Darko Mladić.

- Dva od tri lekara koje smo tražili su ga obišli i izveštaji su dostavljeni u Haški tribunal, kao i zahtevi. Očekujemo u drugoj polovini ovog meseca da ga još jedan ljekar pregleda. Lečenje koje tamo ima je ispod optimalnog - rekao je Darko Mladić za ATV.

On je naveo da je general zabrinut zbog globalnih dešavanja, ali i situacijom na prostorima Balkana, posebno Republici Srpskoj i Srbiji.

Podsećamo, prošle godine, Mladić je iz pritvorske ćelije u Sheveningenu prebačen u jednu civilnu bolnicu, gde je bio nekoliko dana, da bi ga potom opet vratili u zatvorsku bolnicu. On je tada prema rečima sina Darka imao upalu pluća, vodu u plućima i srčanu slabost.

– Za tu srčanu slabost ne znamo zbog čega se pojavila i da li je Ratko možda proteklih dana imao neki blaži infarkt. Nismo još dobili o tome nikakve nalaze – kaže nam Darko. – Jedino nam je usmeno, telefonom, saopšteno da mu je rađen ultrazvuk srca i dato obećanje da će nam svi ti nalazi biti dostavljeni. Inače, pre nekoliko dana smo tek dobili medicinske rezultate za koronu, koju je preležao početkom avgusta. Nju je srećom nekako lako podneo i nije imao neke ozbiljnije simptome – rekao je tada Mladićev sin Darko.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading