VUČIĆ SA SVETSKIM LIDERIMA: "Ne odustajemo od svog puta slobode, nezavisnosti i samostalnosti"

Autor: Republika.rs

Vesti

21.08.2023

20:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moj posao je da se borim za našu zemlju i naš narod, ponekad trnovitim i težim putem, kako bi naš narod išao lakšim putem - poručio je predsednik Vučić

VUČIĆ SA SVETSKIM LIDERIMA: "Ne odustajemo od svog puta slobode, nezavisnosti i samostalnosti"

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić učestvuje na neformalnoj večeri koju je za lidere sa Zapadnog Balkana i predstavnike Evropske unije priredio predsednik Vlade Republike Grčke Kirjakos Misotakis

- Naš posao je da se borimo za Srbiju i njenu evropsku budućnost, ali da ne odustajemo od svog puta slobode, nezavisnosti i samostalnosti. Moj posao je da se borim za našu zemlju i naš narod, ponekad trnovitim i težim putem, kako bi naš narod išao lakšim putem  -  poručio je Vučić na svom Instagram nalogu. 

Na jednoj od fotografija vidi se i redosled sedenja za večerom, a predsednik Srbije sedi odmah do domaćina Micotakisa, dok direktno preko puta njih sede predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Večeri prisustvuju i predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel, koji sedi za stolom do Micotakisa, do njega je predsednik Crne Gore Jakov Milatović, a na kraju stola kosovski premijer Aljbin Kurti.

Prisutni su i premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačeski, predsednica Saveta ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto, kao i lideri zemalja regiona koje su članice EU - premijer Bugarske Nikolaj Denkov, Hrvatske Andrej Plenković i Rumunije Jon-Marsel Čolaku, kao i predsednica Moldavije Maja Sandu.

Vučić se danas u Atini sreo sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim, koji je ranije u toku dana stigao u Grčku, na poziv premijera Kirjakosa Micotakisa.

 

 

- Susret pred početak razgovara u Atini - napisao je Vučić uz sliku.

On je najavio da će imati sutra bilateralni sastanak sa predsednikom Ukrajine "u četiri oka".

Sad mogu građanima i da otkrijem da ćemo se nas dvojica sutra sresti oči u oči na sastanku o svemu onome što se u poslednje vreme događalo oko KiM, oko priznavanja i nepriznavanja teritorijalnog integriteta jednih i drugih i svih drugih pitanja - dodao je.

Poručio je da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, kao i da se nada da će i oni naš.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (12)

Loading
Laza

21.08.2023 20:59

Vučić se dostojanstveno bori za nezavisnu i slobodnu Srbiju!

Sasa

21.08.2023 20:59

Vucic uvek stiti interese Srbije I bori za buducnost svojih gradjana. Samo na taj nacin drzava moze imati rapidan usprh

Iva

21.08.2023 21:01

Vučić predstavlja Srbiju u najboljem svetlu ma gde se on nalazio!

Marko

21.08.2023 21:03

Vučić je najbolji diplomata naše države u svetu!