VUČIĆ IZ ATINE: "Moj posao je da idem trnovitim i težim putem, zajedno sa ljudima iz Vlade, da bi narod išao lakšim"

Autor: Republika.rs

Vesti

21.08.2023

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkrio je da će se u naredna dva dana obratiti građanima i govoriti o svemu što se zbiva

VUČIĆ IZ ATINE: "Moj posao je da idem trnovitim i težim putem, zajedno sa ljudima iz Vlade, da bi narod išao lakšim"

Foto: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Atine, gde je grčki premijer Kirijakos Micotakis organizovao neformalnu večeru za lidere regiona.

- Zbog njihovih bilateralnih odnosa, neki nisu dobili poziv, a pozvana je Priština iako Grčka nije prizanal nezavisnost i Kurti će imati bilateralan sastanak sa grčkim premijerom. Pozvani su Hrvati, Bugari, Rumuni, a Mađari nisu, dolazi i Zelenski. Biće interesantno na večeri - rekao je i dodao da su razgovori sa Ursulom fon der Lajen bili odlični.

 

- Nije uvek lako, govorili smo o projektima, zamolio sam da pomogne oko ubrzavanja izgradnje pruge do Niša... O svim važnim političkim pitanjima i uskoro očekujem u Beogradu posrednika za dijalog, Miroslava Lajčaka. Razgovarali smo i o drugim temama, kao što je odnos prema Rusiji, sve su to bile teme na stolu, a bio je korektan razgovor - rekao je Vučić u obraćanju.

On je obavestio da će imati bilateralan sastanak sa Volodimirom Zelenskim u četiri oka sutra ujutru.

- Sad mogu građanima i da otkrijem da ćemo se nas dvojica sutra sresti oči u oči na sastanku o svemu onome što se u poslednje vreme događalo oko KiM, oko priznavanja i nepriznavanja teritorijalnog integriteta jednih i drugih i svih drugih pitanja - dodao je.

- Poštujemo teritorijalni integritet Ukrajine, nadamo se da će i oni naš - izjavio je.

Otkrio je da će se sutra ili prekosutra obratiti građanima o tome šta se zbiva.

Republika

Foto: Printscreen

 

 

- Neskriveno ću govoriti našoj javnosti kada dođu teška vremena. Nisam politički potrčko koji radi šta mu neko iz Evrope kaže - naglasio je.

Poručio je da je naše da se borimo za evropsku budućnost Srbije, ali da ne odustajemo od nacionalnih i državnih interesa, što će u narednom periodu biti sve teže.

- Ja sam izabrao da služim svom narodu. Zamislite koliko me drma trema, ali svaki put kažem, neka njih pet ili deset osuđuje tebe zbog neuvođenja sankcija, ali idi tamo i izbori se. Moj posao je da brinem o zemlji i građanima - kazao je Vučić. 

- Postoje stvari i dalje sa kojima Srbija nije saglasna i znam da će to večeras biti glavna tema, ja ću ponoviti ono što je stav Srbije, pošrujemo teritorijalni integritet. Kada je reč o uvođenju sankcije i ono ko je ad hominem počinio zločine, ja u tome da učestvujem neću. Neko bi rekao da sam mazohista, nisam. Samo se borim da izguram sve što mogu za našu zemlju.

- Hoćete sebi da olaksate ili da zemlja ne funkcioniše ili da se odreknete 60 posto čovecacnstva kao potencijalnih prijatelja - rekao je Vucić i dodao da je pitanje da li ćete nekome da služite ili da služite svom narodu.

On je, kaže, izabrao da služi narodu i zato postoje poteskoće.

- Takvu politiku ne mogu da vode ni mnogo jače zemlje, a neki mali Vučić je izabrao put slobode, samostalnosti i nezavisnosti", istakao je Vučić. On je rekao i da ima tremu pred svaki od ovih sastanaka, ali da sebi kaže "neka je i njih pet ili 10, ti imaš jedan gas i tvoje je da se boriš za svoj narod. Idi i bori se - rekao je Vučić.

"Znao sam da će Zelenski biti prisutan"

Kazao je da je znao ko će biti u Atini i da su mu rekli da će biti prisutan i Zelenski.

- Šta je trebalo? Da ugrožim bezbednost Zelenskog? A onda se to pojavi u crnogorskoj štampi. Zbog toga ne moraju da me vole, ali nas poštuju u svetu. Razbijam glavu oko toga da izbacim nešto oko sankcija, jedan jedini. Naravno da sam znao - rekao je i naglasio je da će se uvek boriti za slobodnu i slobodarsku Srbiju. 

Pored Vučića, prisutni predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel, kao i predsednik Crne Gore Jakov Milatović, premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačeski, predsednica Ministarskog saveta Bosne i Hercegovine Borjana Krišto i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (23)

Loading
Milica Milicic

21.08.2023 17:34

Srbija vodi samostalnu politiku,u Atini će se takođe držati svojih stavova i štititi svoje interese.

Roki

21.08.2023 17:35

Viola Fon Krađom pruski Vučića po pitanju Kosova da je već mučno.

Bane

21.08.2023 17:51

Predsednik Aleksandar Vucic je otputovao u Atinu i obraca se razgovorom sa visokim zvanicnicima i obavestava nas o svim mogucim detaljima

Daki

21.08.2023 18:03

Kso i uvek, za Aleksandra Vučića nema odmora.