HAOS IM OK, ALI IM SMETA VESIĆ! Koncesionar beogradskog aerodroma tužaka ministra

Autor:

Vesti

18.07.2023

06:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski "Vansi" u dopisu Vladi nije dao rešenje za silne probleme, ali se okomio na ministra.

HAOS IM OK, ALI IM SMETA VESIĆ! Koncesionar beogradskog aerodroma tužaka ministra

Foto: ST/Nemanja Pančić

Ni to što im letovi svakodnevno kasne, što im oprema ne funkcioniše, što su izašli na loš glas, glavni problem im je - ministar Goran Vesić.

Francuska kompanija "Vansi", koja upravlja beogradskim aerodromom, uputila je dopis Ministarstvu finansija žaleći se na ministra što često dolazi u kontrole beogradske vazdušne luke!

SPORNA IM KONTROLA

Pošto već firma koja je zadužena da ih kontroliše, "Aerodrom Nikola Tesla" AD, na čijem je čelu Saša Vlaisavljević, ne radi svoj posao (štaviše, u jeku krize prvi čovek te kompanije je i sam otputovao na odmor), Vesić je u skladu s nadležnostima svog resora pozvao rukovodstvo "Vansija" na sastanak da bi se problemi rešili, a nije ga mrzelo ni da lično obilazi aerodrom i vidi gde su gorući problemi. Međutim, Francuzima je to očito zasmetalo, pa su se požalili da je zbog njegovih istupa u javnosti stvorena percepcija da je situacija na aerodromu katastrofalna.

- Rekli su da su oni preuzeli na sebe i određene rizike kada su preuzeli upravljanje i da bi trebalo da imaju pravo da samostalno upravljaju bez mešanja sa strane. Kako nije u redu da Vesić objavljuje podatke o zaradama i uopšte razgovara sa zaposlenima, odnosno da to nije u skladu s dobrom praksom i da su sa Srbijom dosad imali dobru saradnju - kaže naš izvor.

Republika

Foto: Printskrin/Ministarstvo saobraćaja i infrastrukture

Goran Vesić

Ministar Vesić, komentarišući žalbu "Vansija", ističe da bi, da dobro rade svoj posao, na aerodrom dolazio samo kao putnik.

- Prvi put čujem da je koncesionar tražio da se ne pojavljujem na Aerodromu "Nikola Tesla". Moram da kažem da ste me slatko nasmejali. Bolje da su tu energiju koju ulažu protiv mene uložili da reše problem od juče ujutru jer su odgovorni za kvar inače stare tehničke opreme. To je srpski aerodrom, a ja sam srpski ministar i odlaziću na naš aerodrom kada želim. Pošto oni ne rade dobro svoj posao, ja sam na aerodromu stalno. Znam da im nije prijatno da ih neko stalno podseća da su stvorili probleme. Tako da samo neka rade svoj posao, neka poštuju naše ljude koji rade za njih i neka ne potcenjuju naše putnike. Mene ne moraju više da vide. A na aerodrom idem kad god želim - kaže Vesić.

OPET KURCŠLUS

Inače, i tokom jučerašnjeg dana je na aerodromu izbio novi kurcšlus. Naime, usled kvara sistema za rendgenski pregled prtljaga na novom terminalu, došlo je do pomeranja svih jutarnjih letova. Kako saznajemo, ispala je traka za prtljag. Prvi je pomeren let za Antaliju, koji je bio zakazan za šest ujutru, a službenici su čak ručno proveravali prtljag.

Haos na beogradskom aerodromu, inače, traje od početka turističke sezone. Otkazivanje i kašnjenje letova, tehnički problemi i žalbe nezadovoljnih putnika obeležili su mesec dana letnje sezone na beogradskom aerodromu.

Uplašili se konkurencije

Republika

Foto: Republika

Goran Vesić

Podsetimo, ministar Vesić je najavio da će Direktorat za civilno vazduhoplovstvo raspisati konkurs za dva nova zemaljska operatera koji će raditi čekiranje na Aerodromu "Nikola Tesla".

- Oni će biti konkurencija "Vansiju", ali to je praksa svuda u svetu. Na aerodromu u Parizu ima desetak zemaljskih operatera. Ta konkurencija je dobra jer će podići nivo usluga. Avio-kompanije biraju zemaljskog operatera s kojim će raditi i kome će plaćati usluge, te će, samim tim, naterati sve druge da podignu nivo usluga - rekao je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading