KURTIJEVA POLICIJA MALTRETIRALA LEKARE U ŠTRPCU: Terali ih da izađu iz vozila tokom noći, vređali ih i pretili im

Autor:

Vesti

14.06.2023

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zdravstvene radnike Kurtijeva policija tretirala kao najveće kriminalce.

KURTIJEVA POLICIJA MALTRETIRALA LEKARE U ŠTRPCU: Terali ih da izađu iz vozila tokom noći, vređali ih i pretili im

Foto: Profimedia

Specijalci ROSU

Pripadnici Kurtijeve Кosovske policije maltretirali su noćas lekare i medicinsko osoblje Doma zdravlja u Štrpcu, tokom terenske intervencije.

Oni su, naime, sanitetskim vozilom prevezli dvoje mladih do Kosovske Mitrovice koji su povređeni u saobraćajnoj nesreći u Štrpcu. Po povratku, u blizini Vučitrna, njih je zaustavila Кosovska policija pod rotacijom i tretirala ih kao najveće kriminalce - navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju:

Naterali su zdravstvene radnike da izađu iz vozila u sred noći, pretresali vozilo, a potom ih grubo ispitivali da li imaju licencu i dozvole za rad uz uvrede i pretnje “ovo nije Srbija, ovo je država Кosovo” i poruke da neće moći više da rade, želeći da im oduzmu vozilo.

Кako svedoči medicinsko osoblje koje je doživelo ovo maltretiranje, sve je učestalije iživljavanje kojem su izloženi, lekari se zaustavljaju bez ikakvog povoda, čak i dok prevoze bolesnike, a ovo je već drugi put u nekoliko dana da se njihove kolege zastrašuju.

- Za razliku od ovakvog nehumanog i necivilizacijskog ponašanja, zdravstveni radnici Doma zdravlja Štrpce nebrojeno puta su svojim sanitetima prevozili i povređene Albance, nikad ne deleći pacijente prema etničkom ključu - dodaje se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (35)

Loading
Sanja

14.06.2023 13:03

Ima li kraja Kurtijevom teroru. Međunarodna zajednica mora da reaguje i da kazni tog nasilnika koji ne preza ni od čega.

Mila

14.06.2023 13:08

Ovom Kurtijevom teroru nema kraja, ocigledno nece mir nesmemo dozvoliti da ovako maltretira nas narod

Maja

14.06.2023 13:08

Kurti samo zeli da izazove sukobe i rat kako bi proterao Srbe sa KiM. Srbija ce se boriti za mir i branicemo ono sto je nase svim srcem

Ana

14.06.2023 13:10

Stop nasilju ljudima na Kosmetu,Kurti neka se podhitno urazumi i da slobodu srpskom narodu!