KURTI IZAZIVA ESKALACIJU SUKOBA: Premijerka Brnabić upozorila na neodgovornost premijera lažne države

Autor:

Vesti

13.06.2023

20:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, komentarišući najnovija dešavanja na severu Kosova i Metohije, da je reč o novoj provokaciji.

KURTI IZAZIVA ESKALACIJU SUKOBA: Premijerka Brnabić upozorila na neodgovornost premijera lažne države

Foto: Tanjug/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, komentarišući najnovija dešavanja na severu Kosova i Metohije, da je reč o novoj provokaciji, kako bi premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti izazvao novu eskalaciju i nov talas nasilja i tako izbegao obaveze iz Briselskog i Ohridskog sporazuma, koje uključuju formiranje Zajednice srpskih opština, prenosi RTV.

Brnabić je, u izjavi za medije u Londonu apelovala na međunarodne partnere da pomognu Beogradu da sačuva mir i satbilnost i da nastave da insistiraju na implementaciji svih sporazuma.

Ona je rekla da je sa specijalnim izaslanikom Velike Britanije za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom razgovarala juče o tome kako da se unapredi situacija u regionu Zapadnog Balkana, a da su se dotakli i teme Kosova.

- I kako možemo da napravimo bolju saradnju u tom smislu i bližu komunikaciju između Velike Britanije i Srbije, a posebno smo se dotakli teme KiM - rekla je Brnabić.

Ona je dodala da je sa Pičom razgovarala i o tome da, - ne samo da Kurti nije implementirao Briselski sporazum - već je, kako je navela, on aktivno radio, - vukao poteze direktno suprotne onome što stoji u Briselskom sporazumu -.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (55)

Loading
Slavka

13.06.2023 20:31

Kurti vešto eskivira i Briselski i Ohridski spirazum i očigledno nema nameru da formira ZSO jer na sve načine želi da izazove sukobe koji bi prerasli u opšti rat. Zato se apeluje na sve zemlje članice EU i šire da utiču na Kurtija i razume ga.

Ana

13.06.2023 20:33

Kurti hoce samo nemire, Vucic je uvek spreman za miran razgovor

Valentina

13.06.2023 20:34

Aljbin Kurti radi sve da izazove sukob

Isidora

13.06.2023 20:37

Kurti teroriše naš narod na KiM. Insistirati na formiranju ZSO.