VOZAČI OPREZ! POČELA VELIKA AKCIJA POLICIJE: Pojačane kontrole, u fokusu ova dva prekršaja!

Autor:

Vesti

14.06.2023

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U sklopu ove akcije, od subote, 17. juna u 12 časova do nedelje, 18. juna u 12 časova, širom Evrope biće realizovan i takozvani "Alcohol and Drugs Marathon".

VOZAČI OPREZ! POČELA VELIKA AKCIJA POLICIJE: Pojačane kontrole, u fokusu ova dva prekršaja!

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Policija na terenu

Od danas pa do 20. juna pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Akcija će se sprovoditi u 30 država članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).

U sklopu ove akcije, od subote, 17. juna u 12 časova do nedelje, 18. juna u 12 časova, širom Evrope biće realizovan i takozvani "Alcohol and Drugs Marathon", kada će u kontroli saobraćaja neprekidno biti angažovani svi raspoloživi alkometri, kao i uređaji za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu, piše Telegraf.

Statistika za prvih pet meseci 2023. godine

Kako je MUP napominje, u prvih pet meseci ove godine saobraćajna policija isključila iz saobraćaja 23.500 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 1.150 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a čak 4.200 vozača zatečeno je da upravlja vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

- S obzirom na to da predstoji održavanje velikog broja muzičkih festivala na kojima se očekuje prisustvo više desetina hiljada posetilaca, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol ili psihoaktivne supstance i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima - navodi se u saopštenju policije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading