ZA SAMO ŠEST MESECI GOMILA LAŽI O VUČIĆU: Tajkunski mediji i deo opozocije vode brutalan hibridni rat

Autor:

Vesti

28.03.2023

14:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne smeta im ni to što izmišljotine redom i veoma brzo padaju ko kule od karata.

ZA SAMO ŠEST MESECI GOMILA LAŽI O VUČIĆU: Tajkunski mediji i deo opozocije vode brutalan hibridni rat

Foto: ST/V. LUKIĆ, KADIĆ, Profimedia, Tanjug

Glasila u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka, zajedno s delom opozicije, iz dana u dan ispaljuju salve optužbi protiv predsednika Aleksandra Vučića.

Tih neistina je toliko da ih je teško i pobrojati, a mi smo pokušali da izdvojimo najveće u proteklih šest meseci. Kad budete čitali o čemu se radi, imajte u vidu da je to samo kap u moru svega što je o Vučiću izmišljano u proteklih desetak godina, otkako je na vlasti.

Sve je to, ocenjuje za Srpski telegraf poslanik i član GO SNS Aleksandar Marković, u kontekstu svojevrsnog hibridnog rata koji se vodi protiv države i Vučića:

Republika

Foto: Lična arhiva

 

 

- To se najbolje ogleda u količini svakodnevnih lažnih vesti koje se plasiraju na njihovim medijima. U te svrhe, tamo možemo videti i mnoštvo nekakvih pokreta, organizacija, koji se, navodno, bave aktivizmom, dok zapravo svaku temu pokušavaju da ispolitizuju i zloupotrebe u političke svrhe. Cilj je da se izazovu pometnja i nestabilnost i, naravno, rušenje Vučića. I Mario Spasić, generalni sekretar Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije, tvrdi da je cilj širenje panike i omalovažavanje svih onih koji im se ne pokoravaju:

- Zato Šolakovi mediji nisu kredibilni i zato medijski pokrivaju profesionalne političke protestante koji idu od događaja do događaja i od gradilišta do gradilišta, sile se, nepristojni su i bahati. Vučić i Vlada jesu u teškim iskušenjima, to jeste tačno, ali da je u toku slom države, kao što Šolak priželjkuje, to je apsolutna neistina.

1. IZVESNE RESTRIKCIJE STRUJE

Uprkos krizi, u Srbiji je ova zima protekla bez restrikcija. I ne samo to, građani mogu biti spokojni pošto je država, praktično, obezbedila gas i struju i za narednu sezonu. To pak nije sprečavalo Šolakove medije da još pred kraj leta šire paniku da će biti isključenja!

List Danas je tako objavio tekst "Restrikcije struje na zimu za potrošače u Srbiji veoma izvesne", uz navode da struje neće biti dovoljno, a čak i da na berzama bude viškova struje, EPS nema para da je kupi niti ima gde da je pozajmi. Isti tekst je odmah preuzeo još jedan Šolakov medij Nova, a u naslovu su, umesto veoma izvesne, stavili izvesne: "Restrikcije struje izvesne, EPS nema para niti ima gde da ih pozajmi".

2. POTPISAĆE PRIZNANJE U OHRIDU

Postalo je maltene nepisano pravilo da tajkunska glasila pred svaki događaj ili razgovore u vezi s Kosovom, u saradnji s delom opozicije, pokrenu propagandnu akciju čiji je cilj da sabotiraju poziciju Beograda.

Republika

Foto: TANJUG/ PREDSEDNIŠTVO SRBIJE/ DIMITRIJE GOLL/ nr

 

 

Neretko se to svodi na pretnje da će predsednik Srbije da preda KiM. Takva kampanja laži pokrenuta je i pred Vučićev sastanak s premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem i EU zvaničnicima u Ohridu, uz tvrdnje da će potpisati evropski predlog o KiM. To se, naravno, desilo nije.

3. UVEŠĆE SANKCIJE, SAMO ŠTO NIJE

Po istoj matrici nebrojeno puta su već najavljivali da će predsednik, eto, samo što nije, uvesti sankcije Rusiji. U te neproverljive priče iz, podrazumeva se, nezvaničnih izvora, uključuju se onda i pojedinci iz opozicionih redova koji to, jelte, potvrđuju i znaju, poput Zdravka Ponoša, na primer, da će se to desiti čim prođu izbori?!

Prošlo je 13 meseci od početka rusko-ukrajinskog sukoba, a Srbija je jedina država u Evropi koja nije uvela restriktivne mere Moskvi.

4. "BOŠKO BUHA" SE SELI

Nisu se ustručavali ni da pozorište "Boško Buha" zloupotrebe za napad na vlast - kroz neistine i manipulacije. Tako je Jelena Obućina, urednica i voditeljka "Dnevnika" na TV Nova S, komentarišući navodno preseljenje ovog teatra s Trga republike u Beograd na vodi, fokus stavila na predsednika Vučića izjavom za TV N1 da je to "logična posledica prirode ove vlasti i jednog čoveka". Istina ih je opet demantovala.

Republika

Foto: youtube.com/Al Jazeera Balkans

 

 

Taj dugogodišnji problem koje je pozorište imalo ispostavilo se da je počeo 2009, u vreme bivšeg režima. A rešila ga je ova vlada, pa teatar, naravno, ostaje na istoj adresi, što su mogli da zaključe i pre bezočne kampanje po tome što je u budžetu grada još u januaru bio predviđen novac za rekonstrukciju baš na Trgu republike.

5. POPLAVLJEN BEOGRAD NA VODI

U više navrata, bez ikakvih osnova, napadan je projekat "Beograd na vodi". Kulminacija se desila pre dvadesetak dana, kada je Željko Bošković, bliski saradnik lidera NS Vuka Jeremića, postavio snimak poplave iz jedne zgrade u Koprivnici (Hrvatska) i to predstavio kao potop u garaži višespratnice u Beogradu na vodi.

Portal Nova objavio je tekst s "genijalnim" zaključkom da je "fotka lažna, ali su komentari pravi". Prethodno je list Danas pompezno najavio protest nezadovoljnih vlasnika stanova dve zgrade u okviru Beograda na vodi zbog navodne loše gradnje. Ispostavilo se, međutim, da su se na protestu pojavili samo novinari ovog lista i agencije Beta jer taj skup nikada nije ni zakazan.

6. PREDSEDNIKA UCENJUJU SNIMCIMA

Redovno na tajkunskim medijima sagovornici razrađuju temu da je predsednik Srbije navodno nečim ucenjen. Poslednji u nizu je intervju za list Nova sa sociologom Jovom Bakićem pod naslovom "Nepomenik će morati da sluša, trpi i plače jer protiv njega imaju mnogo materijala". Vučić je na to jasno odgovorio: - A čime me to Zapad ucenjuje? A kog materijala to imaju? Jovanjicu ili Tamnavu? Nisam ukrao ništa, nigde, za razliku od svih tih lažova i junaka koji hoće da nas biju.

Mi nećemo nikog da bijemo. Ako hoćete da nas bijete, nema od tog posla ništa i to se nikada neće desiti. Šta će da mi kaže Eskobar, šta mi je rekao bilo ko ili bilo kada? A, je li, šta to službe imaju, šta, na primer? Ne znate ni sami. To pričaju 10 godina. Nigde nemam nijedan račun ili vilu u inostranstvu. Čega materijal da mi donesu, time da me ucenjuju. Uvek polaze od sebe, autosugestija i projekcija su čudo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (113)

Loading
Marko

28.03.2023 14:20

Opozicija laže neograničeno preko svojih medija.

Bora

28.03.2023 14:20

Mogu samo da pišu gluposti, svi smo uz predsednika.

Vlada

28.03.2023 14:21

Opozicioja i tajkusnki mediji imaju samo jedan cilj a to je da sruše Vučića i državu Srbiju.

Krsto

28.03.2023 14:21

Plaćaju ih strane ambasade da biste Vučića koji se vrijedno predanim radom bori za svoju zemlju.