VUČIĆ UBO PRAVO U METU - NARODNI POKRET UJEDINIO MRZITELJE SRBIJE: Opozicija i Šolakovi mediji u histeriji zbog snaženja države!

Autor:

Vesti

10.03.2023

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Faraonizacija, autokratija, rebrendiranje i slične besmislice ispaljuju se iz nemoći i straha za sopstvenu poziciju.

VUČIĆ UBO PRAVO U METU - NARODNI POKRET UJEDINIO MRZITELJE SRBIJE: Opozicija i Šolakovi mediji u histeriji zbog snaženja države!

Foto: Profimedia, Tanjug-AP

Jevreji do pre 75 godina nisu imali državu i dan-danas su rasuti po svetu, ali im to nikada nije smetalo da budu jedinstveni. Samo je u Srbiji problem kada je narod jedinstven, pa se digla opoziciona kuka i motika zbog najave o formiranju narodnog pokreta za državu.

Predsednik Aleksandar Vučić već sutra počinje obilazak Srbije uzduž i popreko da bi razgovarao s narodom i da bi se konačno ujedinili svi oni kojima je interes Srbije preči od Istoka ili Zapada i kojima je zajednički interes iznad ličnih. Prva stanica će mu biti Vranje.

KOORDINISANI NAPAD

Umesto da podrže nacionalno jedinstvo, ujedinjenost po važnim pitanjima od kojih zavisi sudbina i budućnost, stranke koje nisu na vlasti vide to kao autokratiju, dok mediji u opoziciji listom razvijaju teorije šta se krije iza takvog poteza predsednika Vučića. Tako list Nova piše kako Vučić, tobož, time spasava rejting SNS, koji je ozbiljno okrunjen zbog "potpisivanja sporazuma s Kosovom" iako ništa nije potpisano, već se vode pregovori.

Republika

Foto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ

 

 

Navodi se i da formiranje pokreta dolazi u trenutku kada Vučić pregovara o primeni evropskog sporazuma o Kosovu, da je SNS postao ozloglašen i da mora, na neki način, da rebrendira tu organizaciju i smanji rast nacionalnih i konzervativnih opcija, a da zaustavi svoj pad...

I list Danas navodi da je reč o manipulaciji, a sve s ciljem da se smanji Vučićeva odgovornost za potpisivanje novog sporazuma s Kosovom, koji ruši njegov rejting i rejting SNS, pa da je to nastavak faraonizacije Srbije, koja podrazumeva da Vučić napusti SNS i dovede neku novu Anu Brnabić, a on stane na čelo najavljenog pokreta.

NEOPHODAN KONSENZUS

Dokazujući po ko zna koji put da im je sopstveni interes iznad nacionalnog, svode sve na političko prepucavanje. Politički analitičar Branko Radun ističe da opozicija na ovo gleda kao na izlazak iz klasičnog stranačkog nadmetanja, a da oni koji nemaju odgovor na to smatraju da im je ugrožena politička pozicija.

Republika

Foto: Medija centar Beograd

 

 

- Nama je potreban nacionalni konsenzus, a, nažalost, nemamo ga. Oko svakog pitanja, Kosova, EU ili rata u Ukrajini, imamo bar tri pozicije. Ako društvo želi napred, mora da prevaziđe te podele i samo zajednički možemo da uradimo nešto. Ideja je da se napravi jedna šira platforma, odnosno podrška koja bi trebalo da vodi do nacionalnog konsenzusa. Ne može jedna stranka da predstavlja celo biračko telo, već je ideja da se stvori pokret koji bi uključivao stranke, kao i udruženja građana i pojedince, a već smo to imali u našoj političkoj istoriji - kaže Radun.

BRANE LIČNE INTERESE

Poslanica SNS Aleksandra Tomić kaže da srpsko jedinstvo smeta podjednako onima kojima smeta obeležavanje Dana jedinstva, slobode i nacionalne zastave Republike Srbije, kao i onima koji sebe nazivaju "desnicom" i tobože braneći Kosovo i Metohiju brane svoje lične i partijske interese, kao i francuske i hrvatske pasoše.

Republika

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

 

 

- Drže pridike Aleksandru Vučiću kako je jedinstvo nepotrebno, kako treba zatvoriti Srbiju od sveta, odbiti razgovore, ratovati ako treba. Građani Srbije žele da razgovaraju sa svojim predsednikom o KiM i traže od njega da nas ojača u veri i jedinstvu za vremena koja dolaze. Svi patriotski profiteri pokazaće svoje pravo lice, a narod će ih poslati pred sud istorije i u zaborav - zaključuje Aleksandra Tomić.

Građani veruju predsedniku

Analitičar Dejan Vuk Stanković ocenjuje da je ovo samo nastavak opsesivno-kompulsivne kampanje protiv Vučića i njegovog delovanja.

Republika

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

 

 

- Izlizane fraze i ništa novo. To što Vučić hoće da promeni organizacionu platformu svoje stranke njegovo je legitimno pravo, kao što je svačije pravo da li će da ga podrži i pratiti. Opozicija treba da se bavi sobom, a šta god Vučić da uradi, on je kredibilniji od njih. Vučić je više puta testirao poverenje građana i svaki put je dobio zeleno svetlo - ukazuje Stanković.

Čistka stranačkih profitera

Ne strahuje samo opozicija od formiranja nove političke organizacije, već i pojedi članovi vladajuće stranke. Kako se s vremenom ispostavilo, pojedincima je partija služila kao poligon za ostvarivanje sopstvenih interesa i lično bogaćenje.

Formiranjem novog pokreta biće napravljena čistka i za takve neće biti mesta. Inače, dan pred početak kampanje obilaska Srbije biće održana sednica Glavnog odbora SNS, ali i sastanak Predsedništva na kojima će biti reči o smenama i predstojećem sastanku predsednika sa Aljbinom Kurtijem u Ohridu, gde se očekuje nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (110)

Loading
Dejan

10.03.2023 11:40

Protiv naseg rukovodstva su se okrenuli domaci "biznismeni" i veliki poznavaoci politickih prilika. Njihov jedini interes nije Srbija, vec samo licno bogatstvo i korst.

Ana

10.03.2023 11:41

Srbija će pobediti jer narod prepoznaje da predsednik vodi zemlju najboljim putem.

Iva

10.03.2023 11:42

Nećemo dozvoliti da se poremeti napredak Srbije koji je predsednik omogućio.

Marija

10.03.2023 11:43

Ovo je nešto što njih jako plaši. A svakako su na izdisaju