POSLE SKORO JEDNOG VEKA: Vučić prvi državnik nakon kralja Aleksandra koji je posetio Bosilegrad

Autor:

Vesti

10.03.2023

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetiće sutra Pčinjski okrug, a u planu je obilazak i Bosilegrada, pa će tako Vučić postati prvi državnik koji dolazi u ovu varošicu još od daleke 1926. godine, kada im je u goste došao Aleksandar Karađorđević.

POSLE SKORO JEDNOG VEKA: Vučić prvi državnik nakon kralja Aleksandra koji je posetio Bosilegrad

Foto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetiće sutra Pčinjski okrug gde će u neposrednom kontaktu sa narodom objasniti sve teške izazove pred kojima se Srbija nalazi, ali i trasirati "treći put", odnosno započeti formiranje Narodnog pokreta - srpskog bloka, koji bi u jeku velikih globalnih lomova i domaćeg "hladnog rata" okupio one snage koje se bore za naše interese, a ne za zapad ili istok.

Na mapi ove subotnje turneje šefa države i lidera naprednjaka je i Bosilegrad. I tu ne bi bilo ništa čudno, da Vučić nije prvi državnik koji dolazi u ovu varošicu još od daleke 1926, kada im je u goste došao Aleksandar Karađorđević, tadašnji suveren Kraljevine Jugoslavije.

U znak zahvalnosti, ljubazni domaćini su tada svom vladaru poklonili parcelu koja se, kako smo nezvanično saznali, i dan danas vodi na njegovo ime! Tako će Bosilegrađane posle skoro jednog veka posetiti jedan srpski lider koji se, igrom slučaja, takođe zove Aleksandar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (94)

Loading
Vera

10.03.2023 10:01

Pravi lider svoje države!

loko

10.03.2023 10:01

Moze misliti kosta hoce ali predsednik Vucic je pravi drzavnik.

Andrijana

10.03.2023 10:02

Nas predsednik misli na bas sve gradjane, zato ce posetiti bas svaki kraj nase zemlje

Una

10.03.2023 10:03

Formiranje Narodnog bloka i okupljanje svih pravih boraca za interese Srbije je prava stvar za našu zemlju!!