Vučić čestitao Si Đinpingu na ponovnom izboru za predsednika Kine

Autor:

Vesti

10.03.2023

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu na ponovnom izboru za predsednika NR Kine i predsednika Centralne vojne komisije Narodne Republike Kine.

Vučić čestitao Si Đinpingu na ponovnom izboru za predsednika Kine

Foto: Tanjug/AP

„Mi u Republici Srbiji vaš reizbor za predsednika posmatramo kao jasnu potvrdu vašeg nesumnjivog doprinosa jačanju uloge, ugleda i značaja Narodne Republike Kine, kao i vaše nepokolebljive odanosti časnom služenju kineskom narodu. Čvrsto verujemo da će period pred nama, pod vašim predanim, mudrim i vizionarskim liderstvom, biti obeležen novim impresivnim uspesima Narodne Republike Kine u svim oblastima, čemu se posebno radujemo, počastvovani što Vas i kineski narod imamo za svoje osvedočene prijatelje”, naveo je Vučić.

Predsednik Srbije je ukazao da je izuzetno ponosan što su odnosi Republike Srbije i Narodne Republike Kine na svom istorijskom vrhuncu, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika republike.

„Posebno mi je zadovoljstvo što ću u narednom periodu imati čast da, zajedno sa vama, nastavim da ulažem napore na daljem osnaživanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva i čeličnog prijateljstva naša dva naroda”, navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (81)

Loading
Mona Linic

10.03.2023 11:37

ovo su postupci lepe saradnje.

Antonio

10.03.2023 11:38

Nase zajednicko celicno prijateljstvo je dokaz iskrenih politickih odnosa i razumevanja kineskog rukovodstva za nasu poziciju po pitanju kosovskog cvora!

Sandra M.

10.03.2023 11:44

Vučić je dobar diplomata, a to govori i čestitka upućena velikom prijatelju Srbije Si Djinpingu na ponovnom izboru za predsednika NR Kine. Saradnja sa tom državom će se i dalje nastaviti.

Dok holidey

10.03.2023 11:47

Kina I Srbija prijatelji zauvek.Čelični prijateljstvo koje treba da se nastavi i dalje