ANTIĆ: Istanbul spreman da pomogne Beogradu

Autor: Tanjug

Vesti

05.02.2018

16:06

"Istanbul je spreman da pomogne Beogradu da modernizuje svoje komunalne službe, kao i da podrži investicije turskih kompanija u glavni grad Srbije", izjavio je danas u Istanbulu kandidat za gradonačelnika Beograda Aleksandar Antić nakon razgovora sa gradonačelnikom Mevlutom Ujsalom.

Promo foto
Aleksandar Antić i Mevlut Ujsal

Kako se navodi u saopštenju, Antić i Ujsal su ocenili da ima prostora za još bolju saradnju dva grada, naročito kroz podršku poboljšanja sistema javnog prevoza u Beogradu, komunikaciji građana sa komunalnim službama, kao i upravljanju velikim sistemima. 

- Impresivan je integrisani sistem za vanredne situacije i hitne intervencije, koji u Istanbulu objedinjuje mnoge službe i izuzetno efikasno izlazi u susret građanima kada je to neophodno. Iskustvo Istanbula u ovoj oblasti bilo bi Beogradu od velike koristi i za to imamo punu podršku gradonačelnika i gradskih službi Istanbula - rekao je Antić. 

Promo foto

Ujsal je Antiću preneo spremnost turskih kompanija, a naročito onih čije je sedište u Istanbulu da plasiraju investicije u Beograd. 

- Imamo otvorena vrata i izuzetne prijatelje u Istanbulu, koji su spremni da pomognu Beogradu, kako bi sisteme i javne službe uspostavio po najvišim svetskim standardima, kakvi već postoje u Istanbulu, jednoj od najvećih evropskih i svetskih metropola. To je kapitalna mogućnost, koju moramo iskoristiti - rekao je Antić.

On se interesovao i za sistem socijalne zaštite u Istanbulu, kao i za moguće unapređenje beogradskog sistema podrške ugroženim grupama, po ugledu na Istanbul. 

Promo foto

Antić je tokom posete Istanbulu posetio i nekoliko gradskih institucija, među kojima i servis za komunikaciju sa građanima, čijih 700 zaposlenih svakog dana odgovori na 35.000 poziva građana i rešavaju njihove komunalne probleme, dodaje se u saopštenju.

Komentari (0)

Loading