SVE JE KRITIČNIJE! VANREDNA SITUACIJA I U SJENICI: Izlila se reka Grabovica - poplavljeno 40 objekata u centru grada!

Autor:

Vesti

18.01.2023

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meštani Sjenice kažu da nivo Grabovice nikad nije bio veći, i da se reka izlila i uzvodno i nizvodno.

SVE JE KRITIČNIJE! VANREDNA SITUACIJA I U SJENICI: Izlila se reka Grabovica - poplavljeno 40 objekata u centru grada!

Foto: RINA

Poplave u Sjenici

Zboj povećanja vodostaja i izlivanja reka proglašena je vanredna situacija u Prijepolju i Sjenici. Izlila se reka Grabovica koja je poplavila oko 40 objekata u naselju Bukreš i šest objekata u centru grada kao i podrum jedne osnovne škole. Raste i vodostaj Ibra.

U Sjenici je zbog obilnih padavina i izlivanja reke Grabovice proglašeba vanredna situacija, potvrdio je za RTS predsednik opštine Munib Mujagić.

Predsednik Opštine Sjenica je prethodno rekao da je situacija na terenu teška i da su organizovana dežurstva i da se čini sve što je u moći nadležnih,

U Sjenici je prestala kiša. Ljudi su u toj opštini dežurali čitave noći.

- Veliki broj dobrovoljaca se odazvao sinoć, spasilačke ekipe, vatrogasci. Svi smo na zadatku dežuramo i činimo šta je u našoj moći - rekao je Mujagić.

Napomenuo je da stariji meštani kažu da nivo Grabovice nikad nije bio veći, i da se reka  izlila i uzvodno i nizvodno.

Prethidno je i u opštini Prijepolje proglašena vanredna situacija.

Nivo Lima kod Prijepolja raste 20 centimetara na sat, zbog čega je proglašena vanredna situacija na teritoriji opštine Prijepolje, rekao je za RTS predsednik Opštine Vladimir Babić.

- Lim je u stalnom porastu i takav trend se očekuje tokom današnjeg dana. Zbog toga smo bili prinuđeni da proglasimo vanrednu situaciju na čitavoj teritoriji opštine Prijepolje. Došlo je do izlivanja u Brodarevu i naselju Zalug, na uobičajenim neuralgičnim tačkama. Štab za vanredne situacije je u stalnom zasedanju i doneli smo odluku da se zatvore svi kafići na obali Lima, takođe zabranjen je prelaz preko visećeg mosta u Prijepolju, i doneta je odluka da neće biti plivanja za časni krst na Bogojavljenje - kazao je Babić.

Lim je trenutno na koti od 280 centimetara, što je 20 centimetara ispod granice vanredne odbrane od poplava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading