UDARNE VESTI IZ STRAZBURA, EVROPA POHVALILA BEOGRAD: Ostvaren ozbiljan napredak u oblasti vladavine prava!

Autor:

Vesti

18.01.2023

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Parlamentarna skupština Saveta Evrope (PSSE) u Nacrtu rezolucije za Srbiju ukazala je na nekoliko ključnih faktora koji potvrđuju da Srbija nedvosmisleno napreduje u oblasti vladavine prava.

UDARNE VESTI IZ STRAZBURA, EVROPA POHVALILA BEOGRAD: Ostvaren ozbiljan napredak u oblasti vladavine prava!

Foto: shutterstock, Wikpedia

PSSE je pozdravila usvajanje ustavnih amandmana u januaru 2022. godine putem referenduma, kao i pripremu drugih podzakonskih akata, u saradnji sa Venecijanskom komisijom i njihovu implementaciju.

Kako se navodi, EU je takode pozdravila usvajanje izmena i dopuna izbornog zakonodavstva, kao i izbor novog saziva Narodne skupštine u aprilu 2022, za koji je istaknuto da predstavlja saziv većeg političkog pluralizma.

Kada je reč o borbi protiv korupcije, PSSE pozdravlja napredak o kojem je Grupa država za borbu protiv korupcije (GRECO) nedavno izvestio, posebno navodeći usvajanje Kodeksa ponašanja koji se odnosi na narodne poslanike.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading