PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U PRIJEPOLJU: Strahuje se od izlivanja reke Lim!

Autor:

Vesti

18.01.2023

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Štab za vanredne situacije je u stalnom zasedanju i doneta je odluka da se zatvore svi kafići na obali Lima, takođe zabranjen je prelaz preko visećeg mosta u Prijepolju, ali i još nešto.

PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U PRIJEPOLJU: Strahuje se od izlivanja reke Lim!

Foto: RINA

Izlivanje Lima u Prijepolju

Zboj povećanja vodostaja na Limu proglašena je vanredna situacija u Prijepolju.

- Nivo Lima kod Prijepolja u porastu je 20 centimetara na sat, zbog čega je proglašena vanredna situacija na teritoriji opštine Prijepolje - kazao je predsednik te opštine Vladimir Babić.

- Lim je u stalnom porastu i takav trend se očekuje tokom današnjeg dana. Zbog toga smo bili prinuđeni da proglasimo vanrednu situaciju na čitavoj teritoriji opštine Prijepolje. Došlo je do izlivanja u Brodarevu i naselju Zalug, na uobičajenim neuralgičnim tačkama. Štab za vanredne situacije je u stalnom zasedanju i doneli smo odluku da se zatvore svi kafići na obali Lima, takođe zabranjen je prelaz preko visećeg mosta u Prijepolju, i doneta je odluka da neće biti plivanja za časni krst na Bogojavljenje - kazao je Babić za RTS.

Obilne padavine napravile su probleme u Sjenici. Izlila se reka Grabovica koja je poplavila oko 40 objekata u naselju Bukreš i šest objekata u centru grada kao i podrum jedne osnovne škole. Ugrožen i vodostaj i na Ibru.

Kritično je i u Sjenici, iako je prestala kiša da pada. Ljudi u Sjenici su dežurali čitave noći. Predsednik opštine Sjenica Munib Mujagić rekao je da je situacija i dalje teška, da je noć bila teška sa svim raspoloživim sredstvima.

- Veliki broj dobrovoljaca se odazvao sinoć, spasilačke ekipe, vatrogasci. Svi smo na zadatku dežuramo i činimo šta je u našoj moći - rekao je Mujagić.

Napomenuo je da stariji meštani kažu da nikada nije bio veći nivo Grabovice, koja se izlila i uzvodno i nizvodno.

Najavio je da će se ubrzo održati sednica Štaba za vanredne situacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading