MEŠTANI BRODAREVA EVAKUISANI IZ SVOJIH DOMOVA! Lim poplavio okolinu Prijepolja!

Autor:

Vesti

18.12.2022

18:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nabujali Lim ponovo je napravio probleme meštanima Prijepolja.

MEŠTANI BRODAREVA EVAKUISANI IZ SVOJIH DOMOVA! Lim poplavio okolinu Prijepolja!

Foto: RINA

Ponovo su popllavljeni delovi naselja Zalug i Brodareva. Nadležni su čitavu noć proveli na terenu, a situacija se stabilizovala tek dva sata nakon ponoći kada se rast vodostoja Lima zaustavio na 330 metara.

- Od noćas vodostaj opada 30 centimetara na svakih sat vremena. Obišli smo meštane poplavljenih područja, dve žene iz Brodareva su tražile da budu evakuisane, ali su na kraju otišle kod svojoh rođaka dok se stanje ne smiri. U toku dana očekujemo da se voda povuče iz svih poplavljenih područja - izjavio je za RINU Vladimir Babić predsednik opštine Prijepolje.

On dodaje da je juče usled nepovoljnih vremenskih uslova i visokog vodostaja reke Lim viseći most u centru zabranjen za korišćenje.

Povoljna vest jeste što u narednih 48 sati na teritoriji Crne Gore nisu najavljene nove padavine, pa se ne očekuju ponovni porast vodostaja Lima.

Poplavni talas ponovo je iz susedne zemlje doneo veliku količinu granja i plastičnog otpada nizvodno ka Priboju.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading