UDAR NA NENADA STEFANOVIĆA: Hajka tajkunskih medija i pritisak na tužilaštvo

Autor:

Vesti

02.12.2022

20:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Našao se na meti tajkunskih medija.

UDAR NA NENADA STEFANOVIĆA: Hajka tajkunskih medija i pritisak na tužilaštvo

Foto: Više javno tužilaštvo/printscreen

Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović izjavio nedavno je da Više javno tužilaštvo u Beogradu nema takozvani "živ" predmet povodom slučaja poznatog kao "Savamala”. On se nakon toga našao na udaru opozicionih medija.

Mario Spasić, generalni sekretar Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost ocenio je da "su Stefanović i Više javno tužilaštvo najprofesionalniji deo javnotužilačke organizacije, a da su napadi na njih pritisak na tužilaštvo.

- VJT pljuju milion puta gori od njih i to se ne sme dopustiti. Tužilac Stefanović je na meti zato što radi najprofesionalnije do sada, a svaki pritisak na njega predstavlja krivično delo za koje se mora goniti po službenoj dužnosti - rekao je Spasić za Republiku.

On zaključuje da Više javno tužilaštvo u Beogradu ne radi "na žetone", već "na osnovu dokaza i činjenica i to je ono što nervira mnoge".

Podsetimo, viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović izjavio je da Više javno tužilaštvo u Beogradu nema takozvani "živ" predmet povodom slučaja poznatog kao "Savamala”, i istovremeo objasnio zašto navodno "priznanje" Veljka Belivuka, da je učestvovao u rušenju objekata u Savamali, nisu predmet provera tog tužilaštva.

Stefanović je u intervjuu Politici precizirao da je postupanje u tom slučaju okončano sporazumom o priznanju krivičnog dela zloupotreba službenog položaja koji je sa tužilaštvom 2016. godine zaključio tadašnji šef smene u Beogradskoj policiji Goran Stamenković i koji je potvrdio Viši sud u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading