UMESTO PANTERA MALO UGOJENA DOMAĆA MAČKA?! Načelnik Pokrajinske inspekcije ne veruje da je u Vrbasu crna zver- ne postoje tragovi (FOTO)

Autor:

Vesti

30.11.2022

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Sve smo pretražili i pretpostavka je da je to domaća mačka koja je malo ugojena - naže načelnik Pokrajinske insprekcije za zaštitu životne sredine.

UMESTO PANTERA MALO UGOJENA DOMAĆA MAČKA?! Načelnik Pokrajinske inspekcije ne veruje da je u Vrbasu crna zver- ne postoje tragovi (FOTO)

Foto: Pixabay, Youtube

Crni Panter u okolini Apatina i Banje Junaković

Potraga za crnim panterom u Srbiji još uvek traje, a Opštinski Štab za vanredne situacije Vrbasa održao je sednicu posle informacija da je životinja viđena na teritoriji te opštine. Međutim, načelnik Pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine Nemanja Ivanović i dalje smatra da je malo verovatno da se na snimcima koji se šire društvenim mrežama vidi životinja koja se nalazi u Vrbasu.

Kako je rekao, životinja se sve vreme pojavljivala u zabačnijim delovima poput atara, obalskih područija i daleko od ljudi, te smatra da je malo verovatno da je tek tako ušetala u naseljeno mesto.

- Po mom mišljenju nijedna priča o panteru nije tačna. Bez obrzira na to ostajemo u pripravnosti i čekamo dodatne informacije. Za sada ne postoji nijedan relevantan dokaz koji bi promenio moje mišljenje - objasnio je Ivanović, piše Telegraf.

Potraga za crnim panterom počela je još 12. novembra u okolini Banje Junaković gde je navodno životinja prvi put snimljena. Nakon dojave iz Feketića ekipe koje tragaju za dvljom mačkom premestile su se u to mesto, a poslednji je pretražen i Vrbas. Korišćeni su dronovi sa termovizijskim kamerama, kao i ručni termovizijskin uređaji, ali Ivanović potvrđuje da nije pronađen ni najmanji trag koji dokazuje postojanje divlje zveri.

- Sve smo pretražili i pretpostavka je da je to domaća mačka koja je malo ugojena. Niti postoje tragovi, niti ima igde išta. I dalje smo u pripravnosti, ljudi iz ribočuvarskih udruženja i ribočuvari su pojačali prisustvo na terenu - dodao je on.

Foto: Printscreen

Crni panter u Vrbasu

Navode pojedinih medija da su psi rastrgani u okolini Vrbasa, kao i da je panter ulazio ljudima u dvorišta načelnik komentariše kao najverovatnije neistinite i pita se zašto niko nije prijavio policiji ili inspekciji da mu je kućni ljubimac nestao ili ubijen.

- Molimo građane da ne šire paniku i apelujemo da se ne šire informacije da je rastrgan pas, jer ni Policijskoj upravi Vrbas, niti Zoohigijenskoj službi i veterinarima niko nije prijavio ništa slično. To su po nama gluposti, jer ako nekome nešto fali naravno da će prvo obavestiti nadležne službe. Sa druge strane postoji i obdukcija koja bi vrlo lako dokazala od čega je pas preminuo, te bismo određene opcije automatski isključili - zaključuje Ivanović.

Da podsetimo, životinju traže policajci iz Apatina, lovočuvari "Vojvodinašuma" i radnici "Voda Vojvodine" sa dronovima. Plan je, kada se panter locira, da se uspava i da se imobilizuje u Zoološkom vrtu na Paliću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading