GOVOR TELA! Stručnjaci analizirali fotografije sa pregovora: KURTI NE SME VUČIĆA DA POGLEDA U OČI!

Autor:

Vesti

22.11.2022

16:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić deluje čvrsto i rešeno. Telom je nagnut napred što i upadljivo traži Kurtijev pogled čime vrši izuzetan psihološki pritisak na njega. Kurtijev pogled sve vreme beži i skriva se, priča glumac i pantomimičar Marko Stojanović.

GOVOR TELA! Stručnjaci analizirali fotografije sa pregovora: KURTI NE SME VUČIĆA DA POGLEDA U OČI!

Foto: Tanjug/AP

Iako je pokazao vanrednu aroganciju u Briselu odbijajući svaki predlog o odlaganju roka za registarske tablice premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti zapravo je demonstrirao izuzetan strah i nelagodu u direktnim razgovorima sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Za razliku od Vučića, koji deluje izuztno čvrsto, rešeno, pripremljeno, Kurti u oči nije smeo da ga pogleda!

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Na to ukazuju sve fotografije i snimci sa jučerašnjih trilateralnih sastanaka, koje su organizovali šef diplomatije EU Žozep Borelj i evropski izaslanik za dijalog između Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, ukazuje u razgovoru za Republiku glumac i pantomimičar Marko Stojanović.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

On je, analizirajući govor tela, kazao da je predsednik Srbije izveo dribling protiv trojice igrača:

- Iako malo u grču i očigledno neraspoložen, predsednik Vučić deluje čvrsto i rešeno. Telom je nagnut napred što i upadljivo traži Kurtijev pogled čime vrši izuzetan psihološki pritisak na njega. Kurtijev pogled sve vreme beži i skriva se. Nelagodu pokazuju i Kurtijeve noge koje su prekrštene ispod stolice, kao da se stegao da ne primi udarac. Ali u jednom trenutku Kurti se povlači unazad i naslanja na naslon od stolice, spuštenih ramena i podignute glave, samo što nije stavio ruke iza glave, što pokazuje da on tačno zna ishod sastanka - dodaje Stojanović.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

- Predsednik Vučić na fotografijama izgleda kao jedini koji se dobro pripremio, koji hoće nešto da uradi i koji ima više gotovih rešenja da ponudi, ali je istovremeno opkoljen trojicom iz protivničkog tima.

Stojanović uočava i da veličina prostorije i nameštaj koji liči na četiri spojene školske klupe i kafa u termosu govori o značaju ovog sastanka za EU: 

- Deluje kao da su Borelj i Lajčak odvojili po pola sata i da idu iz jedne u drugu mini učionicu gde propituju svoje đake na kraju polugodišta. Njih dvojicu su tako i izgledali, kao nastavnici koji tačno znaju šta ih čeka i kakav je ishod "ispita". Borelj, ni Lajčak niti Kurti ne podižu pogled jer besciljno preturaju po fasciklama i papirima. To rade ljudi kojima je neprijatno jer treba da učine nekome nešto što su se prethodno međusobno dogovorili i stide se od tog nekoga.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

U ovom slučaju, kako dodaje naš sagovornik, misli da su sva trojica došla sa zadatkom da "preveslaju" predsednika Vučića i zbog toga ne mogu da ga pogledaju u oči jer se plaše da u njegovom pogledu vide da on zna.

- Sva trojica to "odrađuju" svoje uloge jer moraju da "odglume" sastanak iako su se već dogovorili šta će biti rezultat. Ako je postavka kao u učionici i na ispitu, predsednik Vučić deluje kao jedini koji se stvarno spremio za taj ispit, odnosno sastanak. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Sto ako je nas FILOZOF

22.11.2022 18:00

A I sultan gleda bledu u stranu