VUČIĆ POKAZAO DA JE DRŽAVNIK, KURTI SAMO ŽELI RAT! Iza kulisa drame u Briselu, otkrivamo sve detalje!

Autor:

Vesti

21.11.2022

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Višesatni sastanak u Briselu između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera samozvanog Kosova Aljbina Kurtija uz posredstvo Evropske unije obeležila je prava drama, pošto lider Albanaca sa KiM odbija svaki dogovor, saznaje Republika.

VUČIĆ POKAZAO DA JE DRŽAVNIK, KURTI SAMO ŽELI RAT! Iza kulisa drame u Briselu, otkrivamo sve detalje!

Foto: Tanjug/AP, J.Ilić

Prema rečima izvora Republike upućenog u pregovore u Briselu, Aljbin Kurti usred Brisela i pred Miroslavom Lajčakom Žozepom Boreljom otvoreno je demonstrirao svoju krvožednu politiku pošto je odbacio ama baš svaki kompromis.

- Odbio je čak i to da odustane od kažnjavanja Srba - prenosi naš izvor delić atmosfere sa napetih pregovora u Briselu i dodaje, da se predsednik Vučić, za razliku od Kurtija, poneo državnički i u interesu Srbije.

- Predsednik Vučić je demonstrirao državničku mudrost, pokazao želju za kompromisom i dogovorom zarad mira. Pristao je čak i na to da se ne izdaju nove KM tablice, ali sa druge strane je imao sagovornika koji želi samo jedno - rat i proterivanje Srba - navodi naš sagovornik.

Kako on navodi, paralelno sa šaradom u Briselu, Kurti je organizovao i stranačke aktiviste da na društvenim mrežama postavljaju slogan "sa premijerom".

- Za razliku od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji nikada ni od naroda ni od stranke na čijem je čelu nije tražio podršku za sebe lično, Kurti je organizovao stranačku mašineriju koja bi pomogla njegovoj samopromociji. Time je pokazao, pod jedan, da ni on sam ne veruje u svoju lažnu državu, i pod dva, da je sujetan i da je egomanijak kome je jedino bitna lična podrška - navodi on i ističe da su to primetili i mediji na Kosovu.

Foto: printscreen

 
Republika

Foto: printscreen

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Buki

21.11.2022 18:15

Toliko ih je cudno nastradalo ili nestalo pa sta radite sto tog Kurtija ne posaljete u vecnost.