ŠUTANOVAC RASKRINKAO PRIŠTINU: Prvi ste odbili nemačko-francuski predlog!

Autor:

Vesti

08.11.2022

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šutanovac je istakao da Aljbin Kurti sve vreme spinuje i uverava međunarodnu zajednicu da je Srbija uvek dežurni krivac.

ŠUTANOVAC RASKRINKAO PRIŠTINU: Prvi ste odbili nemačko-francuski predlog!

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Bivši ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac izjavio je danas da je ipak Priština ta koja je prva odbila nemačko-francuski predlog.

Iako Kurti spinuje, a drugi trenduju kako je Srbija odbila nemačko-francuski predlog sporazuma i time postala remetilački faktor, činjenica je da je prištinski pregovarač Bislimi prvi rekao da je za Prištinu predlog neprihvatljiv - napisao je Šutanovac na Tviteru.

Kako je očigledno manje važno što Priština odbija predlog, a Srbija je zbog mnogo čega, nekad sa razlogom a nekad i bez razloga, uvek dežurni krivac, Kurti preuzima inicijativu i ubedjuje medjunarodnu javnost da je Srbija ta koja ruši sporazum! -

 

 

On ističe i da Aljbin Kurti nastavlja da spinuje, pa pored toga što u jednačinu ubacuje Rusiju i Kinu, a namerno ne pominje Sjedinjene Američke Države, naknadno dodaje da je razlog odbijanja predloga u stvari borba za vlast izmedju Vučića i Dačića.

I sve to može da prodje samo kod onih koji nisu objektivni ili imaju interes u podršci Prištini. Međutim, Beograd i Priština su potpisali sporazum čiji žirant je EU. Političari iz EU su bili toliko zadovoljni da su očekivali Nobela za sporazum. Ko god da ga je potpisao, taj je obavezao i Beograd i Prištinu na ispunjenje potpisanog, a to je početak i kraj. Svako ko veruje u medjunarodni pravni poredak, u međunarodne odnose… zna da se sporazumi moraju ispunjavati. Sve drugo je apsolutno neprihvatljivo.-

Šutanovac se osvrnuo i na Kurtijevu politiku nazvavši je "šibicarenjem".

Oduševljavati se kurtijevim političkim umećem ravno je oduševljavanju šibicarem koji vam na ulici vrti šibice i vara vas na očigled svih prisutnih. Konačno, videćemo da li kosovsko političko društvo razmišlja na ekstreman način kao Kurti ili će se pojaviti neki glas razuma i u kosovskom parlamentu.-

Podsetimo, kriza na Kosovu i Metohiji poslednjih dana uzima maha. Nakon što je smenjen major Nenad Đurić, jer nije želeo da kažnjava Srbe koji ne žele da preregistruju svoja vozila, kosovske institucije napustili su i ostali Srbi, jer nisu više mogli da trpe teror i bezakonje Kurtijeve vlade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

https://www.youtube.com/c/RepublikaNewsTV/search?query=KOSOVO

Komentari (2)

Loading
cile

08.11.2022 13:32

Ja ne znam što vam je bitna izjava ovog čoveka! Da bi Srbija napredovala,potrebno je da formira nekakvo udruženje od čestitih ljudi,ljudi sa sela koji su domaćini,i koji su sa objektivnim znanjem,bez interesa da na ime države zarede,ko što ovi,počev od predsednika opština,okruga,poslanika,ministara i ostalih zarađuju.

ljubek

08.11.2022 18:18

zalosno da oni koji su pustili kurtija iz zatvora sada pricaju o istom sta su uradili za vreme svoje vladavine to sada dolazi na videlo kako nije sramota pričati vise .