SINIŠA MALI: Sve je veća mržnja prema Srbima od strane Hrvatske

Autor:

Vesti

30.09.2022

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mržnja prema srpskom narodu koja dolazi iz Hrvatske svakog dana dobija sve veće razmere, ocenio je danas ministar finansija Siniša Mali povodom toga što je hrvatski nedeljnik "Ekspres" objavio naslovnu stranu, gde su predsednika Aleksandra Vuića uporedili sa nacističkim zlocincem Adolfom Hitlerom, a Srbiju nazvali nacističkom državom.

SINIŠA MALI: Sve je veća mržnja prema Srbima od strane Hrvatske

Foto: instagram.com/printscreen

Mali je podsetio da je ova "skandalozna" objava usledila posle priče o ubijenoj srpskoj deci, koja je za hrvarskog predsednika Zorana Milanovića postala "nepodnošljivo gadljiva".

"U vreme najveće svetske krize, dok se i najbogatije države bore da prežive, Hrvatska se i dalje bavi Srbijom, jer ne moze da

podnese nijedan srpski uspeh, a pogotovo uspehe koje postize predsednik Aleksandar Vucić", napisao je Mali na svom Instagram profilu.

Ministar je poručio da Srbija nikad nije bila i nikad neće biti fasistička država, dok u Hrvatskoj, istakao je, i dalje, nazivi ulica nose imena ustasa.

Naglasio je da Srbija i srpski narod nikada neće zaboraviti zrtve ustaskih zločina za vreme Drugog svetskog rata, kao ni sva zlodela koja su se desavala u logoru Jasenovac, na teritoriji Nezavisne države Hrvatske.

"Potpuno sraman i licemeran čin, koji iziskuje svaku osudu. Na hrvatske frustracije, mi ćemo odgovoriti radom i rezultatima", poručio je Mali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading