Šef VJT: Bezbednost u Beogradu na visokom nivou

Autor:

Vesti

02.09.2022

11:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Javni tužioci su se na sastanku saglasili da su za prvih osam meseci od postavljenja na funkcije, zadovoljni saradnjom sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Bezbednosno informativnom agencijom.

Šef VJT: Bezbednost u Beogradu na visokom nivou

Foto: Tanjug

Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović održao je danas sastanak sa javnim tužiocima šest osnovih javnih tužilaštava sa područja svoje nadležnosti u cilju sumiranja dosadašnje saradnje i planiranja budućeg koordiniranog postupanja.  

Sastanku, kojem su prisustvovali javni tužioci Prvog i Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i osnovnih javnih tužilaštava u Obrenovcu, Mladenovcu i Lazarevcu, predstavljen je novi vršilac funkcije Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, kao i Koordinator za rodno zasnovano nasilje Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Tužioci su detaljno upoznati sa nadležnostima Koordinatora za rodno zasnovano nasilje, koji je početkom avgusta imenovan odlukom Višeg javnog tužioca u Beogradu u cilju unapređenja i ujednačavanja postupanja osnovnih javnih tužilaštava sa područija nadležnosti Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Beogradu.

Primarni cilj Koordinatora je da se u slučajevima nasilja u porodici postupanje Prvog, Drugog i Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, kao i osnovnih javnih tužilaštava u Obrenovcu, Mladenovcu i Lazarevcu, ujednači i unapredi kroz doslednu primenu svih propisa koji regulišu ovu oblast, kako bi sve žrtve nasilja u porodici dobile jednoobrazovanu i sveobuhvatnu zaštitu.

Javni tužioci su se na sastanku saglasili da su za prvih osam meseci od postavljenja na funkcije, zadovoljni saradnjom sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Bezbednosno informativnom agencijom, koja je rezultirala brojnim procesuiranjima učinilaca krivičnih dela.

Takodje su ocenili da je na visokom nivou bezbednost na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading