Šef VJT: Bezbednost u Beogradu na visokom nivou

Autor:

Vesti

02.09.2022

11:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Javni tužioci su se na sastanku saglasili da su za prvih osam meseci od postavljenja na funkcije, zadovoljni saradnjom sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Bezbednosno informativnom agencijom.

Šef VJT: Bezbednost u Beogradu na visokom nivou

Foto: Tanjug

Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović održao je danas sastanak sa javnim tužiocima šest osnovih javnih tužilaštava sa područja svoje nadležnosti u cilju sumiranja dosadašnje saradnje i planiranja budućeg koordiniranog postupanja.  

Sastanku, kojem su prisustvovali javni tužioci Prvog i Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i osnovnih javnih tužilaštava u Obrenovcu, Mladenovcu i Lazarevcu, predstavljen je novi vršilac funkcije Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, kao i Koordinator za rodno zasnovano nasilje Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Tužioci su detaljno upoznati sa nadležnostima Koordinatora za rodno zasnovano nasilje, koji je početkom avgusta imenovan odlukom Višeg javnog tužioca u Beogradu u cilju unapređenja i ujednačavanja postupanja osnovnih javnih tužilaštava sa područija nadležnosti Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Beogradu.

Primarni cilj Koordinatora je da se u slučajevima nasilja u porodici postupanje Prvog, Drugog i Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, kao i osnovnih javnih tužilaštava u Obrenovcu, Mladenovcu i Lazarevcu, ujednači i unapredi kroz doslednu primenu svih propisa koji regulišu ovu oblast, kako bi sve žrtve nasilja u porodici dobile jednoobrazovanu i sveobuhvatnu zaštitu.

Javni tužioci su se na sastanku saglasili da su za prvih osam meseci od postavljenja na funkcije, zadovoljni saradnjom sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Bezbednosno informativnom agencijom, koja je rezultirala brojnim procesuiranjima učinilaca krivičnih dela.

Takodje su ocenili da je na visokom nivou bezbednost na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading