NEKI MINISTRI MISLE DA SU BOGOMDANI! NOVO LICE: Vučević će biti veliko pojačanje u budućoj Vladi!

Autor:

Vesti

29.08.2022

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za samopromotere, elitiste i one koji se dodvoravaju tajkunima i strancima nema mesta u Nemanjinoj, poručuje budući ministar.

NEKI MINISTRI MISLE DA SU BOGOMDANI! NOVO LICE: Vučević će biti veliko pojačanje u budućoj Vladi!

Foto: ST/V. LUKIĆ

Za saradnike tajkuna i stranaca ne sme da bude mesta u novoj vladi, poručuje Miloš Vučević, aktuelni gradonačelnik Novog Sada i budući ministar u Vladi.

U razgovoru za Republiku poručuje da nova funkcija podrazumeva više obaveza, te da će biti predan poslu koji ga očekuje. Pohvale koje je o njemu izrekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić shvata kao motivaciju za dalji rad:

- Ne mislim da umem najbolje da reagujem na pohvale, ali one uvek motivišu za dalji rad i napredak, posebno ako dolaze od predsednika Vučića. Za mene on nije samo predsednik države i stranke kojoj pripadam, već čovek s kojim imam priliku da radim više od jedne decenije i mnogo da učim od njega.

Ističe da bi šefu države mogao da uzvrati, kako je rekao, bar sto puta više pohvala za sve ono što je do sada uradio za Srbiju, ali i za Novi Sad.

- Zahvaljujući njegovom ličnom angažovanju, i kao premijera i kao predsednika Srbije, Novi Sad izvučen je iz spirale siromaštva, otvorene su prve fabrike posle više od 40 godina, osvojili smo dve evropske titule i postali polumilionski grad, koji se najbrže razvija u ovom delu Evrope, uprkos svim krizama kroz koje smo prolazili.

Ipak, Vučićeve pohvale ukazuju na poverenje koje ima u vas.

- Izvor poverenja za koje pitate vidim u rezultatima našeg zajedničkog rada. Ja ću i ubuduće marljivo raditi za dobrobit građana Srbije i daću sve od sebe da opravdam i pohvale i poverenje.

Na šta ćete se fokusirati u budućem periodu?

- Biću potpuno fokusiran na rad, kao i svih prethodnih godina. Veća funkcija za mene ne znači veće privilegije, već veći paket odgovornosti. Nije to baš kao što neki zamišljaju ili kao što je ranije bila praksa kod žutih, kada su im vlade sastavljali tajkuni i ambasade stranih zemalja, da se pogađaju oko ministarskih mesta kao na pijaci..

Postoji li resor koji biste vooleli da dobijete? Gde mislite da biste mogli najviše da pomognete?

- Siguran sam da će novu vladu činiti stručni i posvećeni ljudi, jedinstveni u odbrani interesa Srbije i obezbeđivanja mira i stabilnosti u ni malo lakim i jednostavnim globalnim okolnostima. Pred mandatarkom je dosta posla, da se završe razgovori sa koalicionim parnerima i formira najbolji tim za Srbiju u ovom momentu. Za sada, kako je predsednik najavio, znate četiri člana tog tima, ostalo će zavisiti od procene i dogovora. Budite još malo strpljivi.

Šta je ono što biste menjali u novoj vladi? Da li su postajale određene zamerke na rad pojedinih ministara?

- Aktuelnoj vladi bih dodao više energije i posvećenosti, a oduzeo sujete. Uvek sam upozoravao na to da je pojedine ministre potrebno podsetiti na to zbog čega su tu i šta im je posao jer ne sede u Vladi zato što su bogomdani, već zato što su predstavnici SNS, koja je stranka naroda, a ne neka elitistička grupa. Znate svi dobro o kome govorim. Jasno se vidi ko radi u interesu građana Srbije, a kome je jedini interes samopromocija i dodvoravanje nekim interesnim grupama, posebno onima koji rade protiv Srbije i našeg predsednika. Dakle, menjao bih neke ljude.

Lična karta

Miloš Vučević

* rođen u Novom Sadu 1974.

* diplomirao na Pravnom fakultetu u Novom Sadu

* bavio se advokaturom

* 2011. predsednik GO SNS u Novom Sadu

* 2012. postao gradonačelnik Novog Sada

* 2016. reizabran za gradonačelnika Novog Sada, postaje potpredsednik SNS

* 2022. godine potpredsednik Vlade

I OVO VUČEVIĆ OSTAVLJA U NASLEĐE NOVOSAĐANIMA

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Klinički centar Vojvodine
  • U proteklih desetak godina se u Novi Sad slilo čak 29 krupnih investicija, što je rezultiralo otvaranjem novih 11.500 radnih mesta. U protekle dve godine strani investitori su potpisali sporazume o ulaganju i uložili čak 262,9 miliona evra
  • O veličini i efektima samih investicija svedoči činjenica da će poslednja među njima, "Kontinentalova", prema procenama, uvećati BDP Srbije više od dva odsto. U Novom Sadu posluju i druge kompanije svetskog kalibra poput "Šnajder elektrika", "Aptiv", "Lir"...
  • Novi Sad se sve češće naziva domaćom Silicijumskom dolinom. U poslednjih 10 godina isprofilisao se kao regionalni IT centar, kao grad budućnosti, grad najnaprednijih, najsofisticiranijih, najmodernijih tehnologija, centar gejming i IT industrije
  • U projekte zaštite životne sredine uloženo preko 2,5 milijardi dinara, urađeno preko 100 kilometara biciklističkih staza
  • Zdravstveni sistem u Vojvodini znatno je osnažen proteklih godina jer su neki od objekata - bolnice i domovi zdravlja, važni za građane pokrajine, tek posle pola veka rekonstruisani
  • Novosađani će dobiti novi moderan simbol, most koji će povezati Srem s Bačkom. Na ovaj projekat čekao se 60 godina. Most će imati tri pilona, biće izgrađen u produžetku Bulevara Evrope, a procena je da će taj projekat biti završen do 2024.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading