IZNOSILI ORUŽJE IZ POLICIJE I DAVALI GA DRUGIMA NA KORIŠĆENJE! Uhapšena dva PRIPADNIKA JEDINICE ZA OBEZBEĐENJE MUP-A!

Autor:

Hronika

29.08.2022

18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

M. T. i M. L. su opremu i naoružanje bez odobrenja izneli iz službenih prostorija policije i ostalim osumnjičenima omogućili korišćenje.

IZNOSILI ORUŽJE IZ POLICIJE I DAVALI GA DRUGIMA NA KORIŠĆENJE! Uhapšena dva PRIPADNIKA JEDINICE ZA OBEZBEĐENJE MUP-A!

Foto: Ilustracija: Shutterstock

Hapšenje, policija u akciji

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, u saradnji sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala UKP-a, BIA i policijskim službenicima PU Sremska Mitrovica, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili su šest pripadnika organizovane kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Uhapšeni su policijski službenici Jedinice za obezbeđenje M. T. (1984) i M. L. (1973), građani M. M. (1984), S. R. (1980), S. P. (1990) i strani državljanin T. L. (1988).

Policija je zatekla osumnjičene na jednom strelištu u Novom Slankamenu, gde su, bez odobrenja Ministarstva unutrašnjih poslova, koristili opremu i službeno naoružanje, automatske puške, pištolje i municiju, koji su u vlasništvu MUP-a.

Kako se sumnja, M. T. i M. L. su opremu i naoružanje bez odobrenja izneli iz službenih prostorija policije i ostalim osumnjičenima omogućili korišćenje.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading