UŠAO U ISTORIJU! Malo poznati detalji biografije drugog kandidata SNS-a za mandatara: Vučević jedini tri puta biran za gradonačelnika Novog Sada!

Autor:

Vesti

27.08.2022

09:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da će mandatar za sastav nove Vlade biti Ana Brnabić. Drugi kandidat SNS-a bio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

UŠAO U ISTORIJU! Malo poznati detalji biografije drugog kandidata SNS-a za mandatara: Vučević jedini tri puta biran za gradonačelnika Novog Sada!

Foto: ST/V. LUKIĆ

Miloš Vučević je gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik Srpske napredne strane. Rođen je 1974., a prvi put je izabran za gradonačelnika 2012. godine.

Reizabran je 2016., a u istoriju je ušao 2020. kada je i treći put postao gradonačelnik ovog grada.

Biografija 

Osnovnu školu je pohađao u Novom Sadu, a potom je završio gimnaziju „Jan Kolar“ u Bačkom Petrovcu i diplomirao na Pravnom fakultetu u Novom Sadu 1999. godine. Advokaturom se bavi od 1999. godine u svojoj privatnoj advokatskoj kancelariji. Predsednik je Gradskog odbora Srpske napredne stranke Novi Sad.

Za predsednika Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Novom Sadu izabran je na izborima unutar stranke na lokalnom nivou održanim 2011. godine.Za gradonačelnika Grada Novog Sada izabran je u septembru 2012. godine nakon čega prestaje da se bavi advokatskim poslom.

Bio je član Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) od 2015. do 2016. godine. Nakon lokalnih izbora, 2016. godine, Miloš Vučević u drugom uzastopnom mandatu, ponovo je izabran za gradonačelnika Novog Sada. Te godine postaje i potpredsednik Srpske napredne stranke.

Dobitnik je više priznanja, među kojima su i Povelja počasnog senatora Senata privrede Srbije iz 2014. godine. Iste godine dobija i nagradu „Kapetan Miša Anastasijević“, koja mu je uručena kao lideru gradske uprave, za promociju evropskih vrednosti života u Novom Sadu. Dve godine kasnije, 2016. godine, te vrednosti su potvrđene i proglašenjem Novog Sada za Omladinsku prestonicu Evrope 2019. i Evropsku prestonicu kulture 2021. Dobitnik je priznanja „Bela golubica“ u okviru programa „Tesla Global foruma“. Nosilac je Ordena Svetog vladike Maksima Eparhije sremske kao i gramate priznanja i zahvalnosti Eparhije bačke, za izuzetan doprinos u razvoju duhovnog i crkvenog života.

Dan Grada Novog Sada obeležava se 1. februara. Povodom obeležavanja 270 godina Grada, 2018. godine, Miloš Vučević o tom istorijskom kontinuitetu rekao je sledeće:

- Možemo biti ponosni na 270 godina borbe za Novi Sad, 270 godina uspona i padove koje je Novi Sad doživeo kao i mnogi drugi gradovi, ali ono što možda izdvaja Novi Sad je činjenica da je uspeo da spoji stvari koje na prvi pogled nije lako uskladiti. Uvek je bio prepoznat po prefiksu multi kao multietnički, multikonfesionalni, multikulturalni. -

Vučević govori engleski jezik. Oženjen je, otac je Mihaila i Danila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading