IZBEGLICE DOBILE STANOVE U SMEDEREVU! Građani pozdravljaju gest gradskih vlasti: Radi se na unapređenju života sugrađana!

Autor:

Vesti

17.08.2022

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad Smederevo obezbedio je krajem jula ove godine stanove za izbeglice iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

IZBEGLICE DOBILE STANOVE U SMEDEREVU! Građani pozdravljaju gest gradskih vlasti: Radi se na unapređenju života sugrađana!

Foto: Instagram/becjovan, Privatna arhiva

Ovaj potez gradske vlasti naišao je na odobravanje Smederevaca sa kojima smo razgovarali.

Ulažu velike napore da građani srednjovekovne prestonice žive bolje.

Naravno da je ovo jedan veliki korak i pozdravljam sve što ima veze sa unapređenjem kvaliteta života - rekla je penzionerka Katarina Jovanović (79).

U poslednje vreme primećujem da se gradi i radi, da se pomaže osetljivim društvenim grupama i to me zaista raduje. Njima je stambeno pitanje zaista bio veliki problem, a verujem da će se ovaj primer slediti i da ćemo u narednom periodu pomoći i ostalima koji se nalaze u istom problemu - navodi naša sagovornica.

Foto: Privatna arhiva

Penzionerka Katarina Jovanović smatra da Grad radi na unapređenju života

Inače, ugovore o kupoprodaji 11 stambenih jedinica porodicama izbeglih iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine svečano je uručio gradonačelnik Smedereva Jovan Beč 28. jula ove godine, čime je rešen dugogodišnji stambeni problem ovih porodica.

Krajem prethodne godine Grad Smederevo je zaključio dvadeset ugovora o zakupu stambene jedinice sa porodicama izbeglih, na šest meseci, nakon čega je predviđena mogućnost kupovine istih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Napomena:

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Komentari (0)

Loading