SMEDEREVCI ODUŠEVLJENI NOVIM VRTIĆEM! Grad ozbiljno radi na rešavanju problema, roditelji se već raspituju kako da konkurišu!

Autor:

Vesti

27.07.2022

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Višegodišnji problem sa smeštajnim kapacitetima za decu koja žive u smederevskim prigradskim naseljima "25. maj", Ralja, Vranovo i Lipe uskoro će biti rešen izgradnjom novog vrtića u Radincu, što je oduševilo roditelje.

SMEDEREVCI ODUŠEVLJENI NOVIM VRTIĆEM! Grad ozbiljno radi na rešavanju problema, roditelji se već raspituju kako da konkurišu!

Foto: Instagram/Instagram becjovan, privatna arhiva

- Moje dete ide u vrtić koji nam je kilometrima udaljen i primorani smo da idemo taksijem ili autobusom - počinje svoju priču Jelena Marković, majka šestogodišnje devojčice iz Radinca.

- Do sada nam je to bio veliki izdatak, ali je, svakako, trebalo i uklopiti posao i prevoz - ističe Jelena i dodaje da bi novi vrtić mogao da bude rešenje za mnoge probleme sa kojima se roditelji u njenoj okolini suočavaju.

- Ovo je jedan od razloga zašto su mnogi odlučili da se presele bliže gradu, ali mislim da bi otvaranje vrtića na ovoj lokaciji mnogo pomogao - kaže.

Foto: Privatna arhiva

Jelena Marković oduševljena izgradnjom novog vrtića

Pošto uskoro očekuju prinovu, oduševljena je idejom da mlađe dete pođe u jaslice kada se novi vrtić bude otvorio.

U prigradskim smederevskim naseljima "25.maj", Ralja, Vranovo i Lipe mnogo je roditelja koji su primorani da povere decu na čuvanje dadiljama ili rođacima dok su na poslu. Većina je zaposlena u obližnjoj Smederevskoj Železari, pa se, kako kažu, snalaze.

Jedan od njih je i samohrani otac Nenad Dimić iz Vranova koji do sada nije uspeo da upiše trogodišnjeg sina u vrtić. On je zaposlen u Železari i smatra da bi mu svakodnevno odvođenje deteta u najbliže zabavište oduzimalo mnogo vremena.

- Smatram da je nama u okolini neophodan i oduševljen sam tom idejom. Zapravo, već razmišljam da konkurišem za narednu godinu, jer sam čuo da će do tada sve biti spremno - kaže Dimić.

Foto: Privatna arhiva

Nenad Dimić planira da upiše sina u novi vrtić

Kako nam je ranije rečeno u Gradskoj upravi, pripremni radovi na izgradnji vrtića u Radincu počeli su 28. juna i trajaće narednih 12 meseci. 

U objektu će biti 13 grupa, od kojih će 3 biti za jaslen uzrast, 7 za uzrast od 3 do 5 godina, kao i 3 za mališane predškolskog uzrasta, a prostiraće se na 1.500 kvadrata.

Problem smeštajnih kapaciteta se polako rešava

Nedavno je i gradonačelnik Smedereva Jovan Beč potvrdio da će se ovim pitanjem gradska vlast ozbiljno pozabaviti.

Želim da podsetim da će radovi na izgranji vrtića u Radincu krenuti tokom avgusta, a u planu je i izgradnja Centralnog vrtića, gde radovi kreću sledeće godine. Grad će dakle u narednom periodu nastojati da reši ovaj značajan problem kada je reč o smeštajnim kapacitetima za naše najmlađe sugrađane - rekao je Beč.

U junu je u Smederevu otvoren i vrtić "Bajka" koji se prositre na 370 kvadratnih metara sa smeštajnim kapacitetom za 70 mališana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Napomena:

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Komentari (0)

Loading