SRAMNE IZJAVE VUJOŠEVIĆA IZAZVALE REAKCIJE U SRBIJI! GLIŠIĆ: Prodao bi nas za jedan evro!

Autor:

Vesti

16.08.2022

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši trener za hrvatske medije rekao da je Srbija odgovorna za ratove u bivšoj SFRJ.

SRAMNE IZJAVE VUJOŠEVIĆA IZAZVALE REAKCIJE U SRBIJI! GLIŠIĆ: Prodao bi nas za jedan evro!

Foto: Starsport

Dule Vujošević

Duško Vujošević, košarkaški trener koji je na proteklim izborima bio i kandidat SDS Borisa Tadića za gradonačelnika Beograda, ponovo je oklevetao državu u kojoj je godinama radio. On je, naime, izjavio da je Srbija odgovorna za ratove i krvoprolića u bivšoj SFRJ (?!).

- Prvo, ja sam Crnogorac i Jugosloven. Srbija je kontrolisala JNA, zbog toga je Srbija i najodgovornija što nije izbegnut rat i krvoproliće na prostorima bivše države - izjavio je Vujošević u intervju za hrvatsku Antenu Zadar upitan zašto je jednom prilikom rekao da je Srbija krivac za rat na ovim prostorima.

Izjavio je to, podsetimo, još pre pet godina (pogledajte okvir). Takav politički stav, međutim, nije sprečio bivšeg predsednika Srbije Tadića da ga kandiduje ispred svog SDS za gradonačelnika Beograda na aprilskim izborima. Sveukupno je to, ocenjuju sagovornici našeg lista, slika i prilika delovanja dela opozicije i kvazielite spremne da, za puku ličnu korist, napada sopstvenu državu.

Foto: ST/V. LUKIĆ

Darko Glišić

Darko Glišić, predsednik IO SNS, u razgovoru za Srpski telegraf kaže da Vujošević, poznat po nasilju, prebijanju sudija, bahatom ponašanju nema moralno pravo bilo kome da drži lekcije:


- Kao i svakoj ulizici kojoj treba pažnja u regionu da bi se dokopala nekog posla, tako i ovoj kabadahiji s vremena na vreme padne na pamet da pljuje sopstvenu državu za malo evrića. Pa zamislite da je ovaj primerak od kandidata dobio priliku da odlučuje o sudbini Beograda i Srbije... Za evro bi nas sve prodao i to u danu.

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, smatra da je Vujoševićev problem što mnogo čita i gleda "nezavisne" medije i veruje njihovom antisrpskom šovinističkom narativu.

- Građanski rat u SFRJ pokrenula je Slovenija zločinima nad vojnicima regrutima, a potom su taj model pratili Tuđman i Izetbegović, razumejući da bez krvi nema secesije, o čemu su i javno govorili. Alija je odbio svaki mirovni plan, svoj narod je gurao u pogibiju da bi dobio podršku "međunarodne zajednice", pa su je ova dva zločinca na kraju i dobila. A JNA je bila pijun u rukama nesposobnih Titovih oficira - navodi Krstić za Srpski telegraf.

Foto: youtube.com/printscreen

Nebojša Krstić

Bokan: Grize ruku koja ga hrani

Dragoslav Bokan, presednik Instituta za nacionalnu strategiju, tvrdi za Srpski telegraf da ovakva Vujoševićeva izjava ukazuje da je najveće zlo vezano za one koji su najviše dobili od Srbije, koji najbolje žive u Srbiji, ali je se odriču i napadaju kod svih naših neprijatelja, a za ličnu korist:


- Krivični zakonik nam pomaže u pitanju nečije krivične odgovornosti, ali je potpuno nemoćan kada je reč o moralnoj odgovornosti. To sve posebno dobija na snazi kod ljudi koji su bili toliko voljeni i poštovani, kao što je bio Vujošević, koji je ovim dokazao da ne da nije samo nikakav čovek već predstavlja onu vrstu nedostojnu ljudskog roda, koja grize ruku koja je hrani i bezobzirno napada sve koji su je poštovali.

Foto: Printscreen

Dragoslav Bokan

Nije iznenađenje

Srđan Graovac iz Centra za društvenu stabilnost navodi kako je Vujošević i ranije iznosio takve stavove:

- Nije to ništa iznenađujuće. Duško Vujošević je i ranije iznosio takve stavove. Ne čudi ni odluka Borisa Tadića da čoveka s takvim stavovima kandiduje za gradonačelnika Beograda jer obojica pripadaju tom drugosrbijanskom spektru naše kvazielite onih koji baštine te stavove i Srbiju krive za sve nedaće devedesetih godina.

Foto: Printscreen

Srđan Graovac

Ovako je pričao Vujošević

- Ja sam bio za Jugoslaviju i bio sam za svakog za koga sam mislio da se bori za Jugoslaviju. Međutim, brzo se pokazalo da to nije bilo tako, da se vojska povlačila na granice "velike Srbije". Naravno, krivice ima na svim stranama, ali s obzirom na to da je Srbija bila najmnogoljudnija i da je kontrolisala vojsku, ipak najveću odgovornost za te ratove ima Srbija. Nešto veću od ostalih. Pogotovo kada je u pitanju Sarajevo, koje je toliko bombardovano da bi se tu koncentrisala bosanska vojska, da bi mogle da se oslobađaju druge teritorije. Kao da smo osvajali Albaniju.

Duško Vujošević je pokušao da dokaže da nije rekao to što je rekao, navodeći da je izjavio da je Srbija najmnogoljudnija zemlja.

- Rekao sam da je Srbija kao najmnogoljudnija i republika koja je kontrolisala vojsku imala najveću odgovornost da se građanski rat po svaku cenu izbegne. Inače, imam dvojno državljanstvo, srpsko i crnogorsko, ali sam se uvek izjašnjavao kao Jugosloven... - kazao je Vujošević za Srpski telegraf.

Ipak, na portalu Antenazadar.hr nema njegovog demantija, a Srpski telegraf je doslovce preneo izjavu iz teksta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ivan

17.08.2022 11:16

Svaka mu je na mestu.