Skandalozan postupak lanca PRODAVNICA "TUDORS": PRIZNALI KOSOVO NASRED TERAZIJA!

Autor:

Vesti

16.08.2022

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle gnevnog reagovanja građana prelepili natpis nepriznate države na izlogu.

Skandalozan postupak lanca PRODAVNICA "TUDORS": PRIZNALI KOSOVO NASRED TERAZIJA!

Foto: ST/V. LUKIĆ/Printskrin

Poznati lanac prodavnica "Tudors", koji se bavi proizvodnjom i prodajom muških košulja, svrstao je Kosovo među priznate države i to na izlogu svoje prodavnice u strogom centru Beograda, na Terazijama! Kasnije su natpis prelepili, ali utisak nisu popravili.

Naime, ova prodavnica je na svom izlogu stavila spisak zemalja u kojima posluju, a među njima i Kosovo. Nakon ovog, blago rečeno skandaloznog postupka, na račun pomenutog lanca pristigli su brojni negativni komentari, a našoj redakciji javio se jedan od čitalaca, koji nam je poslao fotografiju izloga.

- Ja sam šokiran. Ne mogu da verujem šta vidim usred srpske prestonice, u srcu Beograda. Kako se takvim prodavnicama ne zabrani poslovanje u našoj zemlji, pitam se? Najveća borba koju Srbija trenutno vodi jeste borba protiv nezavisnosti Kosova, a jedan lanac koji već godinama posluje u Srbiji propagira Kosovo kao nezavisnu državu. Zaista sam razočaran - kazao je naš sagovornik (ime i prezime poznato redakciji).

Veoma brzo podigla se prašina i na društvenim mrežama, naročito na Tviteru, na šta je "Tudors" reagovao i sporni natpis sakrio trakom, međutim, to ih nije "opralo" pred ogorčenim građanima.

- Treba im zatvoriti radnju jer ne poštuju najviši pravni akt u zemlji. Inspekcija, pa zabrana rada na devet godina u Srbiji bio bi najbolji primer ostalima - glasili su samo neki od komentara na Tviteru.

Narodni poslanik Lav Pajkić kazao je u razgovoru za naš list da je takav postupak skandalozan, te da zahteva hitnu reakciju.

Foto: printskrin

Lav Pajkić

- Moraju da imaju osnovno poštovanje prema državi u kojoj posluju. Srbija je veliko tržište i ekonomski napreduje i svako ko je imalo poslovno inteligentan vidi da bi upravo Srbija trebalo da ima prioritet, prema tome, nikada mi neće biti jasno kada se, doduše retko, neke korporacije u firme dodvoravaju izmišljenim i kvazidržavama s nepostojećim tržištem - kazao je naš sagovornik.


Na pitanja koja je Srpski telegraf poslao kompanija "Tudors" nije odgovorila do zaključenja ovog broja.

Stopama "Mola" i "Vitoroga"

Ovo nije prvi put da se dešava slična situacija. Srpski telegraf je već pisao o prodavnici nameštaja "Vitorog", kao i o benzinskim stanicama "Mol", koje su s mape Srbije, na kojima su prikazivali svoja prodajna mesta, uklonili Kosovo.


- "Vitorog" je na svoj bilbord u centru Zlatibora stavio mapu Srbije bez Kosova. Ovaj sraman potez kompanije izazvao je pravu buru na društvenim mrežama, gde su se nizali negativni komentari korisnika mreža koji su poručili da više neće kupovati njihov nameštaj - pisao je Srpski telegraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading